Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bračni par na čelu grupe prevaranata: Na PDV-u utajili 75 milijuna kuna

U zajedničkoj akciji policije, USKOK-a, poreznog USKOK-a i PNUSKOK-a razotkrivene dvije skupine s 14 članova koje su na PDV-u utajile 75 mil. kuna
26. veljače 2019. u 18:04 35 komentara 40390 prikaza
Zapljena
Foto: MUP
Pogledajte galeriju 1/3

Suradnja PNUSKOK-a, USKOK-a, poreznog USKOK-a i policije rezultirala je dvjema odvojenim akcijama u kojima je na kraju 14 osoba te jedno trgovačko društvo osumnjičeno da je državni proračun oštetilo za 75 milijuna kuna. Toliko, naime, iznosi neplaćeni PDV nakon što su prodane čelične armature kojima su osumnjičenici trgovali.

Pretresi i uhićenja Zbog utaje poreza ili carine uhićeno 14 članova zločinačkih udruženja

Među osumnjičenicima je i jedan slovenski državljanin, ali i Jasmin Alihodžić, vlasnik tvrtke Alen plus i popularnog restorana, te Marko Krajcar, bivši vlasnik popularnog sisačkog kafića.

Da se u Sisku nešto događa danas je bilo jasno nakon što su građani primijetili više policijskih vozila parkiranih ispred poznatog restorana na obali Kupe i popularnog kafića u središtu Siska. Policija ih je danas pretraživala, kao što je pretraživala i kuće, stanove i vozila ostalih osumnjičenika na širem području Zagreba, pri čemu je izuzeta poslovna dokumentacija te osobna vozila.

Među osumnjičenima je i Mato Stepić. Za sada se ne zna točno za što se njih trojica sumnjiče, no Alihodžić i Krajcar su bili direktori više trgovačkih društava, dok se Stepić bavi građevinskim željezom.

Osumnjičeni za zločinačko udruženje radi utaje i krivotvorenja varanje s PDV-om Slovensko hrvatska skupina pod istragom zbog utaje 16 milijuna kuna poreza pri uvozu automobila

Zna se da se osumnjičenike tereti da su se udružili u zločinačko udruženje u sklopu kojeg su utajili porez, a to su radili od listopada 2016. do kraja siječnja 2019. Posao se odvijao prema već poznatom obrascu.

Supružnici Ivan i Mirjana Ušljebrka, sumnjiče da su angažirali ostale za nabavu željeznih armatura u inozemstvu te njihovu prodaju na području Hrvatske.

Nabava se odvijala preko trgovačkih društava koja su služila za uplate i transferiranje dijela uplaćenog novca na račune prodavatelja čeličnih armatura u inozemstvu te izdavanje nevjerodostojnih računa u kojima je neosnovano prikazan iznos PDV-a. Jedan dio novca, oko 10 milijuna kuna, osumnjičenici su podigli s računa i podijelili.

VIDEO Kako građani nezakonito smanjuju račune za plin i struju:

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • misho32:

    ne radi se o utaji poreza već o pretporezu, načinu na koji se masovno pljačke hrvatska država jer ne funkcioniraju institucije za kontrolu

  • nada.boban7:

    oni godinama muljaju a tek sada uhvaćeni! To je već isprobani recept ! Lova se okrilatila, tu će se razvući do zastare ili otići u svoju domovinu !

  • jadranskomore:

    Ni za 100 godina nemozemo se rjesiti komunisticke ideologije: mazni, prevari snadji se