Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slovenski predsjednik

Pahor danas u Bruxellesu: očekuje jači angažman EK oko arbitraže

Borut Pahor
Foto: Srdjan Zivulovic/REUTERS/PIXSELL
08.01.2018.
u 11:34

Slovensku diplomatsku ofenzivu oko primjene arbitražne odluke pojačao je i slovenski eurozastupnik Alojz Peterle koji je o tome u ponedjeljak pisao predsjedniku Europskog parlamenta Antoniju Tajaniju

Primjena arbitražne odluke u graničnom prijeporu s Hrvatskom glavna je tema o kojoj će slovenski predsjednik Borut Pahor popodne u Bruxellesu razgovarati s predsjednikom Europske komisije Jean-Claudeom Junckerom i predsjednikom Europskog vijeća Donaldom Tuskom.  

Kako navode slovenski mediji, Pahor kao i slovenska vlada pri implementaciji arbitraže očekuju jači angažman Europske komisije kako bi se Hrvatska uvjerila da je arbitražna odluka "jedino i definitivno" rješenje za okončanje dugogodišnjeg graničnog spora i da bi pozitivan ishod tog prijepora mogao pozitivno djelovati na stanje u regiji zapadnog Balkana.

U svom govoru slovenskim diplomatima potkraj prošlog tjedna, Pahor je kazao da očekuje jači angažman Komisije nego do sada, te da bi odgađanje implementacije presude koju su donijeli arbitri moglo pogoršati odnose Slovenije i Hrvatske, ali i negativno djelovati na raspoloženje među državama na Balkanu.

Pahor je nedavno otpočeo svoj drugi predsjednički mandat i ovo mu je prvi inozemni posjet nakon toga. 

Slovensku diplomatsku ofenzivu oko primjene arbitražne odluke pojačao je i slovenski eurozastupnik Alojz Peterle koji je o tome u ponedjeljak pisao predsjedniku Europskog parlamenta Antoniju Tajaniju

Borut Pahor
1/18

Komentara 20

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
12:00 08.01.2018.

Slovenija komunicira prema pravili PR struke: imaju 2-3 ključne poruke i neprestano ih ponavljaju. Ptice na grani ih znaju. Naši mutavci su potpuno nesposobni za kvalitetno komuniciranje. Uopće se više niti ne spominje razlog zbog kojeg je RH izašla iz arbitraže.

IV
IvanKapapulco
17:27 08.01.2018.

Drug Pahor, a da li si rekao tim evropskim vlastodrscima da si sudjelovao u korupciji, da si sudjelovao u prevari i podmicivanju tog suda, da li si im rekao da ste falcificirali dokumentaciju? Nisi, pa kako si zaboravio, slovenski pokvareni mentalitet u tak velikioj otimacini tude zemlje pa nist nisi odal. Ja da se pitam poslal bi lovacko drustvo na granice i nist nebi dobil." PRIJATELJI "STIDITE SE.

CA
campa
14:02 08.01.2018.

Bojim se da međunarodno pravo vrijedi samo za ravnopravnije članice EU a za članice polukolonijalnog statusa pčravda je ona koju donesu močni.Najvažniji je njihov interes a očito je Slovenija i luka Koper u žiži njihovog interesovanja.Zar nije žalostan naš statusus poslušnika i planiranog odlagališta otpada i robe koju treb uništiti.Nevjerujem puno našim političarima i mišljenja sam da će popustiti ako netko iskaže prihvatljivu cifru.Ionako do sada nitko glasaće o narod nikad za ništa nije pitao osim ako im je to bilo politički iksplanivo i u vezi nevažnih tema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije