Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'STVAR JE JASNA'

Cerar za Večernji: Ne odustajemo od jednostrane primjene odluke arbitražnog suda!

Foto: Mladen Milčić
06.01.2018.
u 13:50

U današnjem izdanju ljubljanskog Dela, novi, jučer imenovani vršitelj dužnosti šefa slovenske policije Simon Velički, pojasnio je kako slovenska policija u sporu o Savudrijskom zaljevu djeluje po slovenskom zakonu o državnoj granici.

U Kranjskoj Gori smo na ženskoj utrci svjetskog kupa u skijanju "Zlatna lisica" koja se ovdje održava zbog nedostatka snijega na Mariborskom Pohorju upitali za kratku izjavu slovenskog premijera Miru Cerara koji je pratio natjecanje.

- Nikakve posebne novosti vam nemam za reći u smislu prijepora s Hrvatskom vezanog za morsku granicu u Piranskom zaljevu - rekao je za Večernji list slovenski premijer Cerar.

Razmišljate li o odustanku od jednostrane primjene odluke arbitražnog suda i djelovanja slovenske policije kao da je granica na polovici zaljeva?

- Ne, sve ostaje onako kako je sada  - rekao nam je Cerar.

U današnjem izdanju ljubljanskog Dela, novi, jučer imenovani vršitelj dužnosti šefa slovenske policije Simon Velički, pojasnio je kako slovenska policija u sporu o Savudrijskom zaljevu djeluje po slovenskom zakonu o državnoj granici.

- Stvar je jasna, slovenska policija će u svom moru provoditi zakon. Ipak, razumni smo i taktični, pa ne izvršavamo nepotrebna djelovanja, koja bi mogla potaknuti incidente i nasilno ponašanje.

Ulazak hrvatskih organa reda u slovenske morske vode se za sada tretira kao incident i po njemu se postupa prema zakonu o nadzoru državne granice. U tom segmentu nema nekih promjena. Postupke vodimo protiv ribiča koji ne poštuju pravni red Republike Slovenije. Kakav će biti epilog tih postupaka ne mogu reći, ali mi smo ih pokrenuli - rekao je za Delo Simon Velički.

Pogledajte galeriju lučice u Savudriji na dan kad je Slovenija počela provoditi arbitražnu odluku:

1/18
Ključne riječi

Komentara 113

DU
Deleted user
14:15 06.01.2018.

slovensku policiju , ako pređe crtu granice , treba privesti i oduzeti im plovila , i tako svih 4puta , ili imaju više plovila , dobro onda 5

HA
hacker
14:16 06.01.2018.

Ovdje se radi o otvorenoj agresiji Slovenije i aneksiji tj. prisvajanja djela teritorija Hrvatske, na to treba primjereno reagirati. Dakle Sloveniju prijaviti UN te tužiti ju međunarodnim tjelima koji su odgovorni za ovakove situacije, a ako sve to ne urodi plodom kao krajnju mjeru odgovoiriti na slovenske provokacije istom mjerom.

Avatar PrskatorVlado
PrskatorVlado
14:25 06.01.2018.

Dobra stara sila postaje na kraju jedino razumno riješenje na agresivu naših susjeda, ali da li je to realno za očekivati od naših feminiziranih i vegetarijaniziranih političara?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije