Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSJED SVE PRIZNAO

Bizaran slučaj kod Đakova: Krali i bacali cvijeće s očevog groba da napakoste maćehi

Pixabay
23.12.2021.
u 10:10

Ja sam samo na nagovor njih troje u više navrata micao cvjetne aranžmane sa grobnice pokojnog. Nisam razmišljao da li je to nezakonito, jednostavno sam ih poslušao - priznao je susjed.

Obiteljske netrpeljivosti ne može niti smrt smiriti, dokazuje i slučaj sustavne krađe cvijeća i aranžmana s groba u okolici Đakova. Zbog toga su na zatvorske kazne osuđeni pokojnikova bivša supruga, kćer, sin i susjed. 

Presuda otkriva da je susjed "od 1. do 30. travnja ove godine u više navrata, a prema uputi i na nagovor prijavljenih članova obitelji, s ciljem da kod druge supruge pokojnika izazovu tjeskobu i nemir te da je uvrijede, na mjesnom groblju, gdje je pokopan bračni drug prijaviteljice, uklanjao s grobnice tek postavljene cvjetne aranžmane i cvijeće koje je na grobnicu ostavljala druga supruga.
Te cvjetne aranžmane i svježe cvijeće, iako su bili potpuno novi, bacao je potom u kantu za smeće na istom groblju, što je kod prijaviteljice izazvalo tjeskobu i nemir". 

Pokojnikova kćer i sin naveli su u svojoj obrani kako oni nisu bili ti koji su uklanjali cvijeće i svijeće, već je to ustvari činila druga supruga njihova oca, piše Danica.hr. 

- Od očeve smrti su lampioni i svijeće bačeni u smeće ili su potpuno nestali, a gospođa S. nam otežava život od očeve smrti, budući je ista zamijenila sve brave u kući, iako smo mi nasljednici očeve kuće. Nakon što smo morali otvoriti vrata s policijom i bravarom, jer je ista odbila dati ključ, u garaži smo našli cvijeće i ukrase za koje se nas optužuje, ali je vjerojatno gospođa S. iste sklonila kako bi nas mogla optužiti za isto. Mi ćemo se i dalje boriti za svoja prava i prava pokojnog oca - naglasili su kćer i sin. 

Slično je u svojoj obrani napisala i prva supruga. Međutim, ključnim se pokazao iskaz susjeda koji je micao svijeće i cvijeće 

- Nemam ja nikakve veze s pokojnikom i njegovom obitelji. Ja sam samo na nagovor njih troje u više navrata micao cvjetne aranžmane sa grobnice pokojnog. Nisam razmišljao da li je to nezakonito, jednostavno sam ih poslušao - priznao je susjed. 

Sud ih je proglasio krivima i osudio na 10 dana zatvora. Kako nikad ranije nisu bili osuđivani, odredio im je uvjetnu zatvorsku kaznu koja se neće provesti ako u roku od tri mjeseca ne počine nešto slično.

VIDEO: Predsjednik Milanović o novim Vladinim demografskim mjerima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije