Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMA 'STRUČNOJ PROCJENI'

Bizaran pješački prijelaz u Karlovcu: Vodi u garažu, a vlasnik bi mogao dobiti i 700 kn kazne

Zagreb: Pješački prijelaz
Marko Lukunic/PIXSELL
06.12.2021.
u 23:52

Iz Grada su odgovorili da je takva bila "stručna procjena projektanta" i to na temelju četiri točke

Pet milijuna kuna izdvojio je Grad Karlovac za vodovodne radove i rekonstrukciju koja je uslijedila. Otprilike polovicom tog novca plaćeno je asfaltiranje, rasvjeta, signalizacija i iscrtavanje bizarne zebre. Sporni pješački prijelaz, naime, vodi do garaže.

Iz Grada su za Dnevnik Nove TV odgovorili da je takva bila "stručna procjena projektanta" i to na temelju četiri točke:

"Prva je da su nogostup i prometnica projektirani unutar već oblikovane čestice, drugi da je nogostup nužan, ali sužen jer se na ovoj čestici mogao samo tako isprojektirati. Treći - da je ucrtavanje pješačkog prijelaza nužno prema Pravilniku o prometnim znakovima te četvrti da prijelazi prema istom Pravilniku moraju biti široki dva metra."

Drugim riječima, nisu smijeli crtati užu zebru, a ni mogli stvoriti širi nogostup.

Postoji još jedna bizarnost s kojom bi se mogao susresti vlasnik ove garaže s vlastitom zebrom. Naime, da bi otvorio vrata mora zaustaviti vozilo, no to je prema Zakonu zabranjeno na pješačkom prijelazu kao i pet metara oko njega. Za to bi mogao dobiti kaznu u iznosu od 700 kuna.

Fotografiju pješačkog prijelaza pogledajte ovdje.

 

Komentara 2

VI
vidum
09:14 07.12.2021.

Ipak je to Karlovac. Tu je i "nemoguće" moguće. Pogodite zašto!

MI
mirsija13
08:38 07.12.2021.

???? Ako je itko išta shvatio iz ovog teksta, svaka mu čast !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije