Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ MERZEL LOVRIĆ

Bivšoj SDP-ovoj županici više ne sudi Turudić pa je suđenje počelo iz početka

Marina Lovrić Merzel
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/4
20.09.2018.
u 14:40

Sudac Turudić duže vrijeme je “ratovao” s USKOK-om zbog nagodbe koju su sklopili sa Željkom Žužićem.

Dva mjeseca nakon što je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje Marini Lovrić Merzel, bivšoj SDP-ovoj županici zbog zloporaba položaja, postupak je u četvrtak krenuo iz početka. Razlog je izmjena na čelu sudskog vijeća koje sudi njoj i ostalim optuženima.

Naime, umjesto suca Ivana Turudića, koji je presjedao sudskim vijećem prije dva mjeseca, sada će bivšoj županici suditi sudac Vjeran Blažeković. On je prije par mjeseci imenovan sucem zagrebačkog Županijskog suda, pa mu je među spisima koje je dobio u rad u dodijeljen i spis Merzel Lovrić.

Marina Lovrić Merzel
1/5

Novi suci obično dobiju spise koji su tek na početku ili u kojima suđenje nije počelo, a ova izmjena na čelu sudskog vijeća pomalo je neočekivana, obzirom da je sudac Turudić duže vrijeme “ratovao” s USKOK-om zbog nagodbe koju su sklopili sa Željkom Žužićem.

Žužić je na početku postupka bio optužen, no priznao je da je Lovrić Merzel dao 100.000 eura mita kako bi njegova tvrtka dobila posao sa sisačkom županijom. Prema nagodbi koju je sklopio s USKOK-om uvjetno je osuđen na godinu dana zatvora uz rok kušnje od četiri godine. Sudac Turudić nagodbu nije htio potvrditi, smatrajući da je kazna preniska. “Popustio” je tek nakon što je spor između njega i USKOK-a presjekao Vrhovni sud, zaključivši da je nagodba zakonita.

Žužić je svjedočio na raspravi u srpnju, no kako se obrane ne slažu da se njegov iskaz čita, ponovo će biti saslušan. Lovrić Merzel i ostali optuženici - Dalibor Rožanković, Silvijo Kobešćak i Bernard Popec ponovili su da se ne osjećaju krivima, a suđenje je nastavljeno čitanjem dokumentacije iz optužnice.

Komentara 16

DJ
djakputnik
14:54 20.09.2018.

Evo zašto mladi, pošteni građani napaćene nam Republike Hrvatske bježe iz ovog korumpiranog pakla. Nema što neće polukriminalni "turbo-odvjetnici" učiniti da izigraju zakone ove nazovi države, protiv svakog rezona i protiv svakog morala. Ima toga još, no ovo sa Merzelicom je zaista sramota.

MA
Marko1337
15:57 20.09.2018.

Još jedna pobjeda UDBA-e.. Sa tom UDBA-om još bi i udbaški ubojice perković i mustač bili na sloboda. A koliko je takvih zločinaca na slobodi upravo zahvaljujući UDBA-i

SO
SoloHan
15:11 20.09.2018.

Jel ova za Beru ili za Jugoslovene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije