Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove optužbe

Bivša ukrajinska premijerka naručivala je ubojstva?

julija timošenko (1)
REUTERS/PIXSELL
15.03.2012.
u 11:36

Zamjenik državnog tužitelja Renat Kuzmin optužio je Timošenko da je s bivšim ukrajinskim premijerom Lazarenkom naručila ubojstvo

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko osumnjičena je da je platila ubojstvo viskopozicioniranog političara i još dvije osobe 1996. godine, piše ABC.

Zamjenik državnog tužitelja u Ukrajini Renat Kuzmin kazao je da je Timošenko zajedno s bivšim ukrajinskim premijerom Pavlom Lazarenkom prebacila novac preko računa tvrtke koju je kontrolirala na račun ubojice Yevhena Shcherbana, koji je ustrijeljen u zračnoj luci sa suprugom i svojim pomoćnikom. Kuzmin tvrdi da se Shcherban protivio njihovim poslovnim interesima.

Kako bi službeno mogli optužiti Juliju Timošenko, tužitelji bi morali razgovarati s Lazarenkom koji je u zatvoru u Kaliforniji gdje je na odsluženju devetogodišnje zatvorske kazne zbog korupcije, a SAD nije dopustio posjet još najmanje godinu dana.

Odvjetnik Julije Timošenko odbacio je optužbe te tvrdi da se njima želi dodatno ukaljati ugled bivše premijerke u Ukrajini.

Timošenko je u listopadu prošle godine osuđena na sedam godina zatvora zbog zloporabe položaja, odnosno zbog posredovanja pri potpisivanju ugovora o kupnji plina iz Rusije.

Komentara 1

K1
k1milica
20:55 15.03.2012.

je kak bi medjimurvi rekli danes svi\'ja sutra sunka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije