Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarsko – srijemska županija

Besplatni obroci osigurani su za sve učenike, ali još uvijek neće svi dobivati tople obroke

Foto: Branimir Bradarić
1/3
09.01.2023.
u 13:27

Ovisno o tehničkim mogućnostima negdje su dijeljeni topli obroci, a negdje se do daljnjeg nastavlja s podjelom pekarskih proizvoda jer još uvijek nisu stvoreni preduvjeti za kuhanje toplih obroka.

Prvoga dana drugog polugodišta besplatni obroci dočekali su i sve učenike osnovnih škola u Vukovarsko – srijemskoj županiji. Ovisno o tehničkim mogućnostima negdje su dijeljeni topli obroci, a negdje se do daljnjeg nastavlja s podjelom pekarskih proizvoda jer još uvijek nisu stvoreni preduvjeti za kuhanje toplih obroka.

- Prvi školski dan u ovoj godini donio je veliku promjenu u naše škole. Učenike je na velikom odmoru, neovisno o tome jesu li do sada koristili školsku kuhinju, dočekao besplatan obrok. Posjetom našim školama provjerili smo kako sustav funkcionira, kako izgledaju obroci te koliko su djeca zadovoljna. I upravo je to ono najvažnije, određene stvari još treba poboljšati i uskladiti, ali u konačnici je ispunjen cilj da svi učenici imaju zagarantiran obrok u svojim školama, da roditelji mogu biti mirni kada šalju dijete u školu – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Gradske pročelnica za društvene djelatnosti Andrea Vinković rekla je kako su se vinkovačke osnovne škole pripremile  na najbolji mogući način s obzirom na okolnosti. Za sada samo dvije osnovne škole, Ivana Mažuranića i Nikole Tesle, imaju kuhinje u kojima će se pripremati topli obroci dok će u ostalim školama prehrana biti organizirana tako da će se u prijepodnevnoj smjeni svoj djeci dijeliti mliječni i topli obroci dok će se u popodnevnoj smjeni dva do tri puta tjedno, ovisno o organizaciji škole, dijeliti kuhani obroci.

Foto: Branimir Bradarić

- Konačni cilj je svakodnevna priprema kuhanih obroka za svu djecu. Mi smo pripremili određene projekte još ranije. Ono što je moguće financirati kroz Nacionalni plan oporavka bit će financirano kroz taj natječaj, a ono što ne bude, bit će financirano gradskim sredstvima. Predviđene su dvije središnje kuhinje, u ovoj školi i u Vladimira Nazora, gdje će se obroci pripremati, a u ostalim školama bit će distribucijske kuhinje u koje će se ti topli obroci dostavljati – kazala je Vinković.

Besplatni obroci dočekali su i učenike vukovarskih osnovnih škola ali oni neće u svim školama još uvijek biti topli. Vukovarski gradski pročelnik za društvene djelatnosti Darko Dimić rekao je kako je mjera Vlade RH o besplatnim toplim obrocima svim učenicima osnovnih škola svakako pohvalna ali i da je nemoguće ju odmah provesti s obzirom da sve škole nemaju iste uvjete i mogućnosti niti ih mogu osigurati u tako kratkom roku. Stoga će u početnoj fazi vrsta obroka koje će učenici moći konzumirati u školi ovisiti o prostornim i kadrovskim kapacitetima pojedine škole.

Foto: Branimir Bradarić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije