Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTVRDILI GA KAO KANDIDATA

Bernardić: SDP od Zorana Milanovića očekuje pobjedu na izborima

Davor Bernardić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
17.06.2019.
u 17:35

Za ovu odluku sam dobio potporu Predsjedništva, rekao je predsjednik stranke Davor Bernardić nakon sjednice Predsjedništva.

Predsjedništvo SDP-a odlučilo je u ponedjeljak predložiti Glavnom odboru da Zoran Milanović bude SDP-ov predsjednički kandidat, a predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je da Milanović funkciji predsjednika države može vratiti dostojanstvo.

"SDP od Milanovića očekuje pobjedu na izborima i da vrati dignitet i dostojanstvo funkciji predsjednika države", poručio je Bernardić na konferenciji za medije nakon sjednice predsjedništva SDP-a.

Dodao je da su svi članovi predsjedništva podržali tu odluku te da je "uvjet" bila spremnost na borbu i šansa za pobjedu. 

"On je čovjek s velikim političkim i diplomatskim iskustvom koji funkciji predsjednika može vratiti dostojanstvo i integritet. On za tu funkciju ima više nego dobre reference", ocijenio je Bernardić. 

Rekao je da će razgovarati s modernim, progresivnim strankama, modernog i građanskog svjetonazora, odnosno sa strankama s kojima dijele iste vrijednosti, slobode, jednakosti i solidarnosti te sa strankama kojima su neupitni antifašizam i temeljne ljudske slobode, poput prava žena da odlučuje o svom reproduktivnom zdravlju.

Pozvao je takve stranke da podrže SDP-ovog kandidata i da zajedno krenu u početak promjena u Hrvatskoj.

Što se tiče HNS-a, Bernardić je ocijenio da su izdali svoje birače.  "Njihovu podršku ne možemo zabraniti. Njihovo je pravo da daju svoju podršku kome god hoće, no ja ih ne vidim ni u koaliciji ni na glasačkom listiću", zaključio je Bernardić. 

Komentara 18

Avatar VinkoL
VinkoL
18:08 17.06.2019.

Ma, kad milanovići pobijede, pa se u Hrvatsku počnu doseljavati Švicarci, Šveđani, Danci, pol Monaka... a Irci kod nas mogu raditi samo ko batleri. I iz Emirata nas budu molili da im posudimo koju tonu dolara.

DU
Deleted user
18:25 17.06.2019.

Bernardić Dado zvani Bero il' se najeo ludih gljiva il' je pod utjecajem bijeloga ili žutoga. Normalan čovjek pri punoj svijesti ne daje ni pišljiva boba za Milanovićevu kandidaturu, a ne da ga još podupire. A zapravo riječ je o običnoj vreći koja je našla zakrpu. Milanović Zoki zvani Kizo vidjet će predsjedničke dvore iznutra kad i ja. Amen.

BA
bartol123
21:25 17.06.2019.

Škoro!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije