Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obiteljski problemi

Baka (83) vikala na sina i snahu da joj 'hoće uzeti hižu'. Osuđena je zbog obiteljskog nasilja

Zagreb: Starica u pratnji policijskog službenika prolazi sigurnosnu zonu na Gornjem gradu
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
04.10.2022.
u 23:02

Baka Danka na suđenju je izjavila da se ne smatra krivom, ali i da se ne sjeća što se točno dogodilo tog dana.

Baka Danka (83) proglašena je krivom i osuđena jer je na dvorištu vikala na sina, snahu i unuka. Do incidenta je došlo u svibnju na području Svetog Križa Začretja. 

U presudi stoji da je Danka je na dvorištu pred kućom vikala "Ubojice, Hočeju mi zeti hižu! Tu sam ja gazda, to je moje, ja sam to napravila s mužem pred 60 godina!" Opisanim ponašanjem kod članova obitelji je izvala osjećaj uznemirenosti, to jest počinila je psihičko nasilje nad žrtvama, piše Danica.

Baka Danka na suđenju je izjavila da se ne smatra krivom, ali i da se ne sjeća što se točno dogodilo tog dana. "Nisam psovala niti vikala, nemam kaj drugo za reći" rekla je, dodajući kako sin i snaha već 30 godina "napadaju" nju i supruga, koji je u međuvremenu preminuo, jer žele uzeti njihovu kuću.

Danka je suvlasnica kuće u kojoj živi, a 'kap koja je prelila čašu' bio je sudski vještak geodet koji je došao mjeriti nekretninu. Njemu je rekla da "nema kaj tu delati" te ga potjerala iz dvorišta. Do sada nije bila osuđivana niti se protiv nje vode drugi postupci, no sutkinja ju je na temelju iskaza snahe i unuka proglasila krivom i osudila za obiteljsko nasilje. Mora platiti kaznu od 2000 kuna, što je otprilike iznos njene mjesečne mirovine.

VIDEO: Drama na Floridi:Zbog uragana Ian poplavljena su cijela naselja

 

Ključne riječi

Komentara 25

ZO
Zoran
23:52 04.10.2022.

Ponovo jadno hrvatsko pravosuđe

VI
vidum
00:12 05.10.2022.

Ako sam dobro razumio, kad vas pokušaju opljačkati ne smijete vikati ni zvati upomoć, jer tako uznemiravate gospodu pljačkaše?Zapadni model prava i pravde.

WT
WTF!
23:52 04.10.2022.

Opisanim ponašanjem izazvala osjećaj uznemirenosti kod članova obitelji🤦‍♀️ Zato osuđena za obiteljsko nasilje? Kaj se više ne smije ni zagalamiti da osjetljive dušice ne bi bile "uznemirene"? Sigurna sam da sin i snaha nisu baš nevinašca u toj priči.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije