Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužbe u Njemačkoj

Austrijski desničar Strache podnio tužbe zbog video snimke s Ibize

Heinz-Christian Strache
Foto: DPA/PIXSELL
1/3
03.06.2019.
u 23:10

Jedna od tužbi tiče se svih onih koji su "sudjelovali u proizvodnji, distribuciji i objavi tzv. Ibiza videosnimke"

Bivši austrijski vođa krajnje desnice Heinz-Christian Strache podnio je tužbe u Njemačkoj zbog video snimke koja je njega koštala posla, a u konačnici dovela do pada austrijske vlade.

Jedna od tužbi tiče se svih onih koji su "sudjelovali u proizvodnji, distribuciji i objavi tzv. Ibiza videosnimke", reklo je tužiteljstvo u Munchenu za dpa.

Prošli mjesec su novine Sueddeutsche Zeitung, čije je sjedište u Munchenu i časopis Spiegel u Hamburgu objavili tajno snimljen video 2017. u kojem Strache  nudi ruskoj poduzetnici prednost pri dodjeli javnih natječaja u zamjenu za donacije za predizbornu kampanju njegovoj Slobodarskoj stranci (FPOe).

Strache je rekao da je cilj videa, koji je snimljen na španjolskom otoku Ibizi, bio da naruši njegov ugled te da je njime povrijeđena njegova privatnost, kazali su minhenski tužitelji.

Tužitelji u Hamburgu kažu da su i oni zaprimili Stracheovu tužbu.

Strache je zbog videa odstupio s mjesta vicekancelara, a koalicija između njegove Slobodarske stranke i Narodne stranke kancelara Kurza, doživjela je slom.

Njegov je odvjetnik rekao da je Strache žrtva prijevare, krivotvorenja dokumenata, nezakonitog korištenja opreme za snimanje te zlonamjerne upotrebe elektroničkih podataka.

Iako se činilo kako je njegova karijera gotova kada je video s Ibize izašao u javnost prošli mjesec, Strache lovi mjesto u Europskom parlamentu.

Iako je osvojio tek 42. mjesto na listi svoje stranke, prikupio je dovoljno preferencijalnih glasova da osvoji mandat.

Komentara 2

OB
ObrenM
07:37 04.06.2019.

Znaci korupcija se zove povrjeda privatnosti.Sada bi ostetu i povratak na funkciju-Ne''s razbojnice.

CR
CroZrakomlatNo1
08:03 04.06.2019.

Ne odustani, dragi Strache! Ove balkanske rabote nisu nista! Bog je na tvoj strani i zajedno cete pobijedit nevjernike komunjare, ljevicare, muslimane....Ne daj se dragi Bogubojazni Strache!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije