Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavio novu knjigu

Aralica: Detuđmanizaciju su provodili Račan i Mesić

Ivan Aralica
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/8
14.05.2014.
u 22:56

Govoreći u ime izdavača admiral Davor Domazet Lošo naglasio je da se u Haagu stvarno "presudilo" Tuđmanu da je obranio Hrvatsku u najčistijem obrambenom ratu

Veliki broj štovatelja Franje Tuđmana okupio se u Histrionskom domu na proslavi 92. godišnjice rođenja prvog hrvatskog predsjednika. Predstavljena je knjiga "Oslobađajuće presude Haaškog suda Tuđmanovoj Hrvatskoj" o kojoj su govorili njezini autori akademik Ivan Aralica, dr. Ante Nazor, dr. Ivo Lučić i dr. Miroslav Tuđman.

Govoreći u ime izdavača admiral Davor Domazet Lošo naglasio je da se u Haagu stvarno "presudilo" Tuđmanu da je obranio Hrvatsku u najčistijem obrambenom ratu. Zahvalio se odvjetniku Milanu Vukoviću koji je svojedobno izjavio da se u obrambenom ratu ne može počiniti ratni zločin. Zbog te je izjave Vuković bio pribijen na stup srama i vrlo često napadan. Osvrnuo se i na Dan pobjede koje je proslavljen prije nekoliko dana. Tada nitko nije spominjao žrtve koje su bile na strani Nijemaca.

Međutim, kada se u Hrvatskoj slavi Oluja uvijek se spominju žrtve na agresorskoj strani. Ivan Aralica je naglasio da je bio izložen neviđenim napadima nakon što je napisao tekst o tome kako su Ivica Račan i Stipe Mesić provodili detuđmanizaciju. To je bilo moguće zato što ih Tuđman nije lustrirao. Povjesničar Ante Nazor podsjetio je da je Jutarnji list uoči donošenja drugostupanjske presude generalima Ivanu Markaču i Anti Gotovini najavio da će to biti presuda Tuđmanovoj Hrvatskoj. Upravo ta naslovnica, naglasio je Nazor, ponajbolje pokazuje kako su neki u hrvatskom društvu doživjeli sudski proces protiv generala.

- Takvih možda i nije bilo mnogo, ali su bili vrlo glasni i moćni u medijskom prostoru, zaključio je Nazor. Povjesničar Ivo Lučić ustvrdio je da su propali svi pokušaji detuđmanizacije. Događa se paradoks da se danas najveći protivnici Tuđmana pozivaju na njega pa često kažu da ovo ili ono Tuđman ne bi napravio. Nakon predstavljanje knjige prikazan je snimka predstave koja je za 75. Tuđmanov rođendan priređena u zagrebačkom HNK-u.

>>Ivan Aralica: Mentalni komunisti misle da će vječno trajati

Komentara 54

VE
verakruz
07:54 15.05.2014.

Ova vlast, na intervenciju Pusićke, a uz sufliranje Pupovca, mimo zakona, nakon dvadesetak pravomoćnih presuda hrvatskih sudaca, daje novac srbima koji su dezertirali, a možda i razarali Hrvatsku, umjesto da plate za ulaganja u svoje ruine. Zoran Pusić se danas javno hvali da će tražiti ponovno suđenje za Graorca, srbina iz Splita, koji je osuđen na 15 godina zatvora kao zapovjednik straže na Manjači, sam traži i instruira svjedoke-muslumane, kojima vjerovatno daje novac da svjedoče u postupku protiv hrvatske države, da bi isplatio milijunsku odštetu tom četniku!

Avatar GLASNOGOVORNIK_KOLINDIN
GLASNOGOVORNIK_KOLINDIN
07:06 15.05.2014.

Izgleda da neke stvari treba stalno ponavljati, jer "povijest ostaje učiteljica života", a ja redovito ponavljam isto što sam javno konstatirao još prije dvadesetak godina, a mnogi su me potom i citirali ili parafrazirali, dakle: Kada analiziram sva ova događanja i pojedine komentare po novinskim i inim portalima neupitno dolazim do zaključka da se Dr. Franji Tuđmanu jednostavno mora postumno dodijeliti NOBELOVA NAGRADA ZA KEMIJU za nadljudske zasluge kako je uopće uspio zasnovati odnosno utemeljiti ovu našu najljepšu i jedinu nam državu na svijetu, morajući koristiti pritom prinudno čak 20 % smrdljive ambraste izmetne smeđkaste supstance...

VE
verakruz
07:50 15.05.2014.

Dr.Franjo Tuđman bio je moj vrhovni zapovjednik. Sada ga još više cijenim i poštujem, čini mi se čak i više nego prije rata, jer su sada izgmizali svi oni koji su se bili pritajili za vrijeme Domovinskog rata, ojačani svojim otrovnim okotom, koji je zauzeo vlast i ušao potiho u sve pore života. Međutim, detuđmanizacija po meni nije samo pljuvanje po prvom hrvatskom Predsjedniku, nego i pljuvanje po Domovinskom ratu, po svim poginulim, ranjenim, ucviljenim, ljudima uništene mladosti i egzistencije, po poginuloj djeci. Trenutno je na djelu rastakanje Hrvatske, koje se više i ne krije i koje je sa provjerenim kadrovima u sudstvu, policiji, tužiteljstvu i nevladinim udrugama koje žderu vjerovali ili ne milijardu i po kuna svake godine. Zar nije nevjerovatno da ministrica vanjskih poslova radi protiv interesa Hrvatske, dok njen rođeni brat javno, već 25 godina radi za yugokomuniste i četnike. Zar nije užas za jednu zemlju da dobije vlast ovakvu kakva jeste, nakon ovolikih žrtava i nakon spaljene Hrvatske. Ovo se još nije dogodilo u povijesti, da narod ima vlast koja radi protiv njegovih interesa. I da narod to još mirno gleda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije