Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
profesorica s FPZG-a

Sućut predsjednika Vlade u povodu smrti profesorice Lidije Čehulić Vukadinović

Foto: HRT
30.11.2017.
u 10:19

Profesorica s Fakulteta političkih znanosti zagrebačkog Sveučilišta, Lidija Čehulić Vukadinović preminula je u srijedu u Zagrebu nakon teške bolesti.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je sućut obitelji profesorice Lidije Čehulić Vukadinović, supruge Radovana Vukadinovića, poznatog hrvatskog stručnjaka za međunarodne odnose, u povodu njezine smrti.

"Poštovani profesore Vukadinoviću, dragi Radovane, s tugom sam primio vijest o preranoj smrti Vaše supruge Lidije. Znam da ne postoje riječi utjehe u ovim tužnim i teškim trenucima za Vas, Vašu kćer, obitelj, Lidijine prijatelje, kolege i studente. Molim Vas primite izraze sućuti i iskrenog suosjećanja, u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno", stoji u sućuti.

Profesorica s Fakulteta političkih znanosti zagrebačkog Sveučilišta, Lidija Čehulić Vukadinović preminula je u srijedu u Zagrebu nakon teške bolesti.

Rođena 25. kolovoza 1966. u Zagrebu, magistrirala je na poslijediplomskom studiju Međunarodni odnosi 1999. godine radom Clintonova vanjskopolitička strategija. Doktorirala je 2003. na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu disertacijom Američka politika i transatlantski odnosi nakon hladnog rata, čime je stekla zvanje doktora društvenih znanosti, znanstveno polje politologija.

Od 1992. do 2000. radila je u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske s činom djelatnog poručnika. Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu  zapošljava se  kao znanstvena novakinja (2000.-2001.), zatim kao asistentica (2001.-2003.), docentica (2003.-2006.), te od 2007. kao izvanredna profesorica.

Na FPZG-u je bila nositeljica kolegija Međunarodni politički odnosi, Euroatlantske integracije, Međunarodne organizacije i Međunarodni odnosi od hladnog rata do globalnog poretka, a često je na televizijskim emisijama komentirala vanjskopolitičke događaje. Čehulić Vukadinović bila je članica udruga: Atlantsko vijeće Republike Hrvatske, Centar za međunarodne studije, Hrvatska udruga za međunarodne studije (HUMS) te međunarodne organizacije International Studies Association (ISA).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije