Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Očekujem da Tomašević preuzme odgovornost i shvati da ne može obnašati dužnost župana'

Požeško-slavonska policija podnijela je početkom listopada kaznenu prijavu protiv 56-godišnjeg požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića zbog nanošenja tjelesne ozljede svojoj supruzi
27. studenoga 2017. u 16:17 4 komentara 1276 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Premijer Andrej Plenković izjavio je u Budimpešti da župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević (HDZ) ne može ostati na svojoj funkciji ukoliko se pokažu točnima sve informacije o obiteljskom nasilju.

Mara Tomašević Županova supruga: 'Udarao me i šamarao, autom je išao na mene'

"Pitanje Tomaševićevog isključivanja iz stranke rješavat ćemo u HDZ-u, ali ono je efemerno. Meni je ono što je bitno da on u ovakvim okolnostima kao izabrani župan ukoliko se pokaže sve ovo što je izašlo u javnost točnim, ne može ostati na funkciji koju ima. To je poruka koju sam jasno prenio", rekao je premijer novinarima u Budimpešti gdje je sudjelovao na sastanku na vrhu predsjednika vlada zemalja srednje i istočne Europe i Kine.

"Ja od njega očekujem da preuzme odgovornost i u dogledno vrijeme shvati da u ovakvim okolnostima nije realno da obnaša dužnost župana", naglasio je premijer. "Tu hoću biti sasvim eksplicitan".

Andrej Plenković
1 / 14

Odgovarajući na pitanje o ratifikaciji Istanbulske konvencije, premijer je kazao da je "Hrvatska u procesu pripreme upućivanja tog dokumenta u Sabor. Nadležno ministarstvo za demografiju obitelj,  mlade i socijalnu politiku provelo je javnu raspravu. U ovom trenutku analizira i konsolidira sve prijedloge u svezi s tim zakonskim aktom. Kada dokument bude u cijelosti spreman, ići će u daljnju proceduru", naglasio je premijer.

Požeško-slavonska policija podnijela je početkom listopada kaznenu prijavu protiv 56-godišnjeg požeško-slavonskog  župana Alojza Tomaševića zbog nanošenja tjelesne ozljede svojoj supruzi te mu je izrekla i zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi u trajanju od osam dana.

Kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da se Tomašević 2. listopada, u večernjim satima nasilnički ponašao prema 56-godišnjoj supruzi zbog čega ga je kazneno prijavila za kazneno djelo „tjelesna ozljeda“  te prekršajno zbog kršenja Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Policija je Tomaševiću oduzela pušku za koju posjeduje oružni list te pištolj koji je neovlašteno posjedovao zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o oružju.

Alojz Tomašević Alojz Tomašević Župan optužen za obiteljsko nasilje završio u bolnici, oglasila se supruga Alojz Tomašević RENATA RAŠOVIĆ Ako je cijela Požega znala za Tomaševića, zašto su za njega glasali? Alojz Tomašević Branimir Bradarić Požeški 'macho man' slika i prilika hrvatske realnosti
Petra Dugandžić
detalji privukli pozornost
Petra Dugandžić prodaje svoj luksuzni stan u Zagrebu, a ovu prostoriju priželjkuju brojne Hrvatice
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
  • Draš:

    Kužimo mi spin,možeš nam odmah reči i kako češ ga zbrinuti nakon ostavke, kako ste zbrinuli Tepeša što vam je isto kvario image pa ste ga zamjenili u EP.

  • Deleted user:

    Vrijeme je da i ti preuzmes odgovornost jest da je narod dao glas HDZ ali isti taj narod nije zelio ovakvu vladu koju si ti sastavio.

  • NV:

    Otišao drug Plenki u aut