Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Špijunaža?!

Američki planinari nakon dvije godine pušteni iz iranskog zatvora

Bauer i Fattal - planinari zarobljeni u Iranu
Reuters/PIXSELL
21.09.2011.
u 12:24

Bauer i Fattal uhićeni su zajedno sa Sarah Shourd u srpnju 2009. godine nakon što su zalutali preko neoznačene granice između iračkog Kurdistana i Irana

Dvojica američkih planinara koja su više od dvije godine provela u iranskom zatvoru danas će biti puštena.

Prema informacijama iranske novinske agencije, prenosi CNN, iranske će ih vlasti oko 15 sati po lokalnom vremenu predati dužnosnicima švicarskog veleposlanstva.

Odvjetnik dvojca osumnjičenog za špijunažu najavio je da već ispunjava potrebnu papirologiju za puštanje Shanea Bauera i Josha Fattala na slobodu. Sudac je već potpisao odluku o jamčevini, a na odvjetniku je još da riješi potrebne detalje u banci koja će osigurati novac za slobodu Amerikanaca.

Podsjetimo, Bauer i Fattal uhićeni su zajedno sa Sarah Shourd u srpnju 2009. godine nakon što su zalutali preko neoznačene granice između iračkog Kurdistana i Irana. Shourd je puštena ranije zbog medicinskih problema.

Komentara 242

OB
-obrisani-
00:57 22.09.2011.

Marsijanac znaš li ti bez prepisivanja Osaminih basni napisat svojim riječima što se to događa danas u svijetu sa povampirenim radikalima u Islamu?

OB
-obrisani-
00:57 22.09.2011.

hmm... a opet, da nije srao, ne bi izno imao šta radit ljevicom...

OB
-obrisani-
20:18 21.09.2011.

idem ca... Ne zelim nikoga od prijatelja povrijediti a stokija nema primjedba ne moze nikoga stimulirati ... Bog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije