Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Ako umre za suđenja, Mladića će pokopati uz najviše vojne počasti

Uz najviše vojne počasti pokopani su Jovo Đogo i Momir Stojanović koji su umrli tijekom haaških postupaka
09. lipnja 2011. u 08:42 8 komentara 2 prikaza
mladić (1)
Foto: Reuters/AFP

Pravilom o vojnoj službi propisano je da svim generalima ili sudionicima rata prilikom pokopa pripadaju vojne počasti. Osim ako ta osoba bude pravomoćno proglašena ratnim zločincem, to pravo gubi. Dakle, ako netko umre i prije izricanja pravomoćne presude, on to pravo ne gubi i država ga mora pokopati prema najvišim vojnim počastima - objašnjava za beogradski Alo! Momir Stojanović, bivši načelnik Vojno-sigurnosne agencije.

Beogradski dnevnik podsjeća da je pukovnik Jovo Đogo, koji je umro tijekom sudskog postupka, pokopan uz najviše vojne počasti. Isto je vrijedilo i za Momira Talića, bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske, koji je umro za postupka u Haagu.

Izvor Alo! iz Haaga doznaje da se zadnjih dana Ratko Mladić žali na "nesnosne bolove i bubnjanje u glavi, pritisak u ušima, vrtoglavicu", a "osobito ima probleme s bruhom koji bi trebalo što prije operirati". Izvor dodaje da je Mladić "ionako teško hodao, a sada, budući da ima bruh, jedva se kreće i cijela desna strana mu je gotovo paralizirana, ne može ništa raditi desnom rukom, niti držati žlicu, niti se potpisati". No iako zbog tih problema i krvnog tlaka ne smije sve jesti, "redovito pije kavu i mineralnu vodu".

Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
  • Neće nikada,hahaha:

    Sratko Mladić - stvarni psihički bolesnik i plašljivi simulant koji namjerno ne trpi veliku nuždu!!!!!!! Kukavica koji kaka u \"srpske pantalone\"

  • Djogani03:

    Al se, ovaj....VL.....\"rasprdio\" o, ovoj spodobi.......Mora da im je, \"mlogo, bre\"....važan !!!! Šteta što ne tiskaju na ćirilici jer je, kamuflaža.....očigledna!!!!!

  • -obrisani-:

    po uzoru na alojza i poglavnika....mumificirati ga i prolasiti blazenim....