Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Blaženka Divjak:

'Ako se situacija s koronavirusom pogorša, uvest će se online nastava'

Blaženka Divjak predstavila rezultate procesa provjere vjerodostojnosti diploma
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.03.2020.
u 10:00

"Ako bude potrebno, aktivirat će se niz drugih mjera. Eskalira li situacija, reagirat ćemo", kazao je ministar Beroš

U Hrvatskoj je deset osoba zaraženo koronavirusom, petero u Rijeci, troje u Zagrebu i dvoje u Varaždinu. Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je "U mreži Prvog" da će danas proglasiti opasnost od epidemije širenja koronavirusa, ali da je to samo administrativna mjera te da se ne odnosi na zatvaranje škola.

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je da postoji plan prema kojem će sve škole voditi nastavu preko interneta ukoliko se situacija s koronavirusom u Hrvatskoj pogorša.

"Naravno da postoji, u stalnom sam kontaktu s ministrom Berošem, jučer sam ga izvijestila da ćemo u slučaju aktiviranja scenarija, ako bi se to dogodilo, nastavu voditi online. Pripreme su u tijeku, imamo nekoliko scenarija kako možemo odgovoriti. Sustav mora funkcionirati, a mi smo spremni", rekla je ministrica Divjak novinarima na Fakultetu elektronike i računarstva.

Dodala je kako ne očekuje da će doći do aktiviranja takvog scenarija, no da je njihova dužnost da brinu o funkcioniranju sustava i spremne različite mogućnosti odgovora na takvu situaciju. "Za sada takve potrebe nema", rekla je Divjak.

Na pitanje hoće li se onda prema tom scenariju zatvarati škole, odgovorila je da konkretno do toga neće doći, ali da su pripremni i za takvu mogućnost.

"Ali nema realnih mogućnosti da se to dogodi", dodala je.

Zbog mnogobrojnih medijskih navoda da u školama nema sanitarnih sredstava- sapuna i tople vode -  ministrica kaže kako je to zadaća osnivača škola. "Osnivači dobivaju oko milijardu i 400 milijuna kuna, što su županije koji su osnivači škola, kako bi skrbili o materijalnoj bazi u školama, i tu isprike nema. Naravno da ministarstvo obavlja svoj dio odgovornosti, a osnivači moraju preuzeti svoj dio", ustvrdila je Divjak.

Video: Intervju sa znanstvenikom Igorom Rudanom o koronavirusu

 

Komentara 14

SV
sveznam1
10:48 05.03.2020.

ova je zena extremno naporna precjenjena trguje i forsira besmislene informacije..uzas

Avatar possibilis
possibilis
11:28 05.03.2020.

Uvredljivo je da govori u prvom licu! Na sto su to tocno ucitelji spremni? O cijem trosku? S kakvim pripremama? S kakvim kucnim internetom? Sto je ona tocno poduzela osim laganja i nerealnih komandi? Ovo je za ozbiljno lijecenje a ne za odgovornu funkciju i medijski prostor.

NA
najljepšiji
11:22 05.03.2020.

Uz pomoć drek tableta kojima su zavaljali porezne obveznike i 90% nastavnika koji se još muče s grafoskopima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije