Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ČETVRTAK U VEČERNJAKU

1200. broj Vrta!

vrt-txt.jpg
import
30.07.2008.
u 18:56

U četvrtak Vrt, Večernjakov tjedni prilog za kulturan suživot s biljkama i životinjama, izlazi 1200. put i uz Ekran je njegov najdugovječniji dodatak. Prvi je broj objavljen 11. travnja 1985. prema zamisli prvoga urednika, a poslije i glavnoga urednika Večernjeg lista Ive Lajtmana.

Posljednjih ga petnaest godina vodi Božica Brkan, koja je za uređivanje Vrta dobila nagradu Marija Jurić Zagorka Hrvatskoga novinarskog društva za najbolje uređen novinski prilog u 2000. Stranice Vrta u 24 godine oslikavaju ne samo područje koje je započelo kao “vrtlarstvo – ratarstvo – tehnologija”, što mu je odredilo i ime, nego i društvo, gospodarstvo i novinarstvo.

Od zanimanja za obiteljske okućnice i vikendice razvilo se i zanimanje za agroekonomiju i agromarketing, sve do kućnih ljubimaca. Mnoge je Vrt nadahnuo da uzgoje lončanicu, urede balkon ili vrt, ili ih naveo da se okrenu novoj egzistenciji, bila to biodinamička ili ekoproizvodnja, proizvodnja sira, starinskog pekmeza ili tradicionalnih suhomesnatih proizvoda.

Oslikava to i promjene naraštaja čitatelja – s kojima je u neprestanoj komunikaciji i s kojima suuređuje stranice – ali i brojnih suradnika, stručnjaka, novinara i fotoreportera te ilustratora Kreše Skozreta, zahvaljujući kojima Vrt pristupom i stilom, unatoč sve ubrzanijim promjenama trendova i u tome području, ostavlja prepoznatljiv biljeg u hrvatskim tiskovinama. (VL)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije