Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Konjuh: Obožavam travu, to je idealna podloga

Ana Konjuh
Foto: PA/Pixsell
27.06.2014.
u 11:52

GORAN U SUKNJI
U Ani su mnogi prepoznali pravu bombarderku, već je prva u asovima

Ana Konjuh u Wimbledonu je pokrenula "blitzkrieg" protiv konkurencije u svjetskom ženskom tenisu. Šesnaestogodišnje "čudo od djeteta" iz Dubrovnika izraslo je u sjajnu igračicu koja postaje opasnost i za najbolje tenisačice na Touru. Nakon pobjede (3:6, 6:2, 6:2) nad Belgijkom Yaninom Wickmayer, nekad 12. tenisačicom svijeta, i ispucanih čak 18 asova (uza samo pet izgubljenih poena na prvom servisu), u Ani su mnogi prepoznali pravu bombarderku, nešto kao Gorana Ivaniševića u suknji.

Najmlađa nakon Vaidišove

Ana je vodeća po broju asova u Wimbledonu, ima ih 23, jedan više od Britanke Naomi Broady i pet više od Amerikanke Venus Williams koja je nekada dominirala svojim servisom.

– Fantastičan je osjećaj biti u trećem kolu Wimbledona. Ove sam godine imala operaciju lakta i trebalo mi je neko vrijeme da povratim samopouzdanje. Obožavam igrati na travi i mislim da je to idealna podloga za moju igru. Ja sam agresivna tenisačica, dobro serviram i dobro igram brze lopte – kazala je učenica dopisne Birotehničke škole u Zagrebu (turistički smjer) koja je – nemojmo zaboraviti – na glavni turnir došla iz kvalifikacija.

Konjuh je najmlađa sudionica ovogodišnjeg Wimbledona. U trećem kolu nije bilo mlađe od nje posljednjih devet godina. Posljednja koja je bila mlađa od Ane bila je Čehinja Nicole Vaidišova, ona je tada imala 16 godina i dva mjeseca (Ana sad 16 godina i šest mjeseci).

Može li pobijediti barbiku?

Kako je zbog operacije lakta četiri mjeseca pauzirala, Ana je veliko iznenađenje za sve konkurentice. No nakon pada Wickmayer, sljedeće će se suparnice zasigurno mnogo bolje pripremiti za sraz s mladom Dubrovčankom. Ako će im to pomoći.

– Da nije bilo te operacije i stanke uzrokovane njome, vjerujem da bi Ana već bila među najboljih 100. Znali smo i prije da može igrati protiv većine igračica na Touru, a sad ona u Wimbledonu to i potvrđuje – istaknuo je Anin trener Zagrepčanin Kristijan Schneider, nekad i sam tenisač.

Sad je Ana 189. na WTA listi, no taj plasman vara, upravo je ušla među 32 najbolje tenisačice u Wimbledonu (a moglo bi se reći i u svijetu), a suparnica u šesnaestini finala bit će joj sedam i pol godina starija Caroline Wozniacki. Trenutačno je Dankinja poljskih korijena – koju mnogi zbog ljepote i plave kose zovu "teniskom barbikom" – 16. na WTA listi, no nekad je (u listopadu 2010.) bila prva tenisačica svijeta. Kao juniorka je osvojila Wimbledon, kao seniorka je na istom turniru tri puta stizala do četvrtog kola.

Najveći uspjeh na Grand Slam turnirima postigla je na US Openu – 2009. igrala je finale (poraz od Clijsters), što je bio i prvi Grand Slam finale nekog danskog tenisača ili tenisačice.

– Iskreno, ne znam kako Wozniacki igra. Nekako više volim gledati muški tenis. Posavjetovat ću se sa svojim timom i dobro pripremiti za susret s njom. Posebno sam uzbuđena jer postoje izgledi da igramo na terenu broj jedan ili čak na središnjem terenu, što bi mi bio poseban motiv – napomenula je mala s Lapada. Ili s Vrbana (već je pet godina stanovnica Zagreba), kako vam je draže.

Komentara 1

JA
JackRussell
12:08 27.06.2014.

Filiću, ajd lijepo navedi tko to Wozniacki naziva "teniskom barbikom"? Osim tebe naravno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije