Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pametna zabava

Znanstveni piknik te zove na potpuno novi doživljaj stvarnosti na Zagrebačkom velesajmu!

Znanstveni piknik
Foto: PR FOTO
1/5
08.12.2015.
u 11:20

Crne rupe, svemirska prašina, interaktivni Mars, laserska harfa, solarna vozila, domaći roboti i dronovi, proširena stvarnost, Van der Grafov generator i ostale svemirske i znanstvene čarolije čekaju te na Zagrebačkom velesajmu (paviljon br. 6) na ovogodišnjem Znanstvenom pikniku u petak i subotu 11. i 12. prosinca od 10 do 19 sati.

Znanstveni piknik, događanje koje iz godine u godinu sve više raste i oduševljava građane, stiže u petak i subotu na Zagrebački velesajam. Svi željni pametne zabave i drugačijeg doživljaja stvarnosti uživati će dva dana uz vrhunske svjetske znanstvene komunikatore.

Moći ćete čuti najnovija saznanja o crnim rupama, svemirskoj prašini, gravitacijskim valovima, priču o Higgsovom bozonu, osjetiti Mars, oživjeti putovanje do Plutona i dalje, obmanuti se optičkim varkama, iznenaditi se hologramskom stvarnošću, družiti se s robotima, te uvidjeti nevjerojatne mogućnosti 3D printera i ostalih znanstvenih čuda.

Djeca, ali i odrasli, će tijekom cijelog dana moći uživati i u Kids' corneru, kojeg vam predstavlja Zaba pčelica, gdje će moći izrađivati vjetrulje, naučiti kako šifrirati poruke poput tajnih agenata, zaigrati magnetni nogomet, dodavati se balonima od sapunice i graditi s legaćima i slamčicama.

Pripremite se i na doživljaj elektriciteta koji vam prolazi kroz cijelo tijelo i diže kosu na glavi sa Van der Graafovim generatorom.

Tu je i prostrana pozornica na kojoj ćete doživjeti leteći cirkus znanosti uz naše dinamične edukatore, a uz sve to na vas čeka i relax zona i restoran s običnom, ali i znanstvenom klopom.

Piknik organiziraju Udruga profesor Baltazar, Institut Ruđer Bošković, te Mreža popularizatora znanosti.

Ulaz za oba dana Znanstvenog piknika je besplatan, a više o svemu možete doznati na www.znanstvenipiknik.com i facebook: ZnanstveniPiknik

Komentara 1

CV
cvorovic
15:41 12.12.2015.

tko god bio na celu grada mora konacno pokrenut znanstveni muzej u zagrebu. ako ga ima 3 tisuce gradova u svijetu, valjda ga moze imati i zagreb. uostalom to je, a ne mamicev dinamo, turisticki mamac i atrakcija...mamicu preporucam da dovede svoje bogatase na znanstveni piknik da vide sto je korisna ljudska djelatnost.....ajd zdravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije