Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misteriozan objekt

Izvanzemaljska jedrilica u potrazi za tragovima života

Misteriozan objekt
Foto: Screenshot: Youtube
05.11.2018.
u 16:26

Cigaroliki objekt Oumuamua prvi je puta uočen 19. listopada 2017. godine, a ove je godine ubrzao svoje kretanje

NASA je potvrdila da je asteroid “Oumuamua” ove godine “neočekivano povećao brzinu i promijenio putanju kroz prolaz kroz unutrašnji solarni sustav”, piše Daily Mail.

Teorija koja bi objasnila neočekivano i neobično ubrzanje kretanja asteroida Oumuamue odnosi se na ideju da je ubrzanje asteroida posljedica solarne radijacije koja gura solarnu jedrilicu.

Znanstvenici smatraju da bi se ovdje moglo raditi o “izvanzemaljskoj solarnoj jedrilici u potrazi za tragovima života”.

Cigaroliki objekt Oumuamua prvi su puta, 19. listopada 2017. godine, uočili znanstvenici sa zvjezdarnice Haleakala na Havajima.

Profesor Abraham Loeb ističe da bi Oumuamua mogla biti prvi poznat slučaj umjetne relikvije neprirodnog podrijetla koja je zalutala u naš solarni sistem iz međuzvjezdanog prostora.

"S obzirom na umjetno podrijetlo, jedna od mogućnosti je da je Oumuamua svjetlosni pijesak koji lebdi u međuzvjezdanom prostoru kao otpad iz napredne tehnološke opreme", istaknuli su s CfA's Institute for Theory and Computation (ITC).

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Mi sami
Mi sami
17:45 05.11.2018.

Unutra su sigurno servi, nebeski narod

MI
midea
20:27 05.11.2018.

naravno opet neke CGI snimke !

Avatar utunelu
utunelu
09:59 06.11.2018.

"jedrilica"?? koliko jos možete biti nepismeni ima li nacina da me iznenadite?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije