Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
objašnjenje fenomena

NASA razotkrila što je uzrokovalo misteriozno svjetlo na Marsu!

Rover,svjetlost
Foto: NASA
09.04.2014.
u 11:59

Da se radi tek o bljesku odsjaja Sunca na kamenu ili o svjetlosti koja prolazi kroz kućište kamere, pojasnio je Justin Maki iz Jet Propulsion Laboratoryja koji je bio zadužen za izradu kamera na Roveru

Tjedan dana nakon što je rover Curiosity 2. i 3. travnja snimio jaku svjetlosnu refleksiju na površini Marsa, NASA je progovorila o njezinu podrijetlu i time odagnala sve spekulacije da je riječ o znacima izvanzemaljskog kontakta.

Da je riječ tek o bljesku odsjaja Sunca na kamenu ili o svjetlosti koja prolazi kroz kućište kamere, pojasnio je Justin Maki iz Jet Propulsion Laboratoryja koji je bio zadužen za izradu kamera na Roveru. Svjetlost se, podsjeća NBC News, pojavila na dvije fotografije i to dva dana zaredom. Snimila ih je navigacijska kamera koja se nalazi na desnoj strani rovera, no ne i kamera pozicionirana na lijevoj strani vozila.

– Jedna od mogućnosti je da je svjetlost uzrokovao odsjaj sunca s površine kamena. U trenutku kada su fotografije snimljene, sunce je bilo na istoj ravnini kao i odsjaj, zapadno-sjeverozapadno od rovera i relativno nisko na nebu – objasnio je Maki.

>>Tajanstveni kamen pojavio se na Marsu: 'Potpuno smo zbunjeni'
 

Komentara 2

Avatar Lizard king
Lizard king
15:41 09.04.2014.

Ma naravno, uvijek oni imaju svoje " objasnjenje"...

UN
unbekant
12:36 09.04.2014.

Cudo bozije od"tehnike"pronasli svjetlo na Marsu,a nemogu pronaci na zemlji,zrakoplov od 100 metara dug i 50-ak tona tezak,s 240 pasazira,i nemogu jos ni"crnu kutiju"pronaci,a napravili je da se moze otkriti,negdje na zemlji,ebiga tehnika je tehnika………….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije