Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vatikan potvrdio

Poljski biskup bit će uhićen zbog pedofilije

svećenik
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
27.06.2014.
u 18:48

U ljetu prošle godine Vatikan je uveo u kazneni zakon zločin pedofilije pa bi poljski nadbiskup mogao biti procesuiran u Vatikanu.

Bivši nuncij, poljski nadbiskup, Jozef Wesolowski mogao bi biti uhićen zbog pedofilije nakon što mu je ograničeno kretanje, kako je danas obznanio ured za tisak Svete Stolice. Bit će poduzete sve mjere vezane za težinu slučaja, stoji u vatikanskoj noti.

Vatikanske sudske vlasti otvorit će kaznenu proceduru. O nunciju Wesolowskom je glede slučajeva pedofilije raspravljao i odbor UN-a protiv nasilja koji je u Ženevi u svibnju iznio izvješće u kojem se osudilo Vatikan da nije donio adekvatne zakone protiv svećenika pedofila. U tom izvješću se preporučilo da bivši nuncij Joseph Wesolowsky bude izručen ili Dominikanskoj Republici gdje je osumnjičen za pedofiliju ili da mu se sudi u Vatikanu. Više mu nije priznat diplomatski imunitet, pa bi mogao biti i zatvoren.

U ljetu prošle godine Vatikan je uveo u kazneni zakon zločin pedofilije pa bi poljski nadbiskup mogao biti procesuiran u Vatikanu.

>>Otkriven datum sastanka pape Franje sa žrtvama svećenika pedofila

Komentara 2

IV
IvanVrhovljan
23:47 27.06.2014.

Hoće li poljskog biskupa vatikanski pravnici osuditi doživotno, kakva kazna navodno prijeti i nastavnici u jednoj katoličkoj školi u Americi, zato što se seksala sa 15.godišnjim učenikom? Naime u nekim kršćanskim crkvama (državama) ljude su žive spaljivali kako bi im duše "očistili" za vječni život u nebu, koji je bio važniji nego zemaljski život. Je li danas vjera u prekogrobni život jednako jaka kao i u srednjem vijeku?

EV
evropljanin
14:15 28.06.2014.

eto dragi katolici opet jedna nevjerna bozja ovca koja zlouptrebljava neduznu djecu. snjme na vijesanje . takovi tipovi to zasluzuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije