Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dužnička kriza

Grčka odbila novi prijedlog kreditora. 'Ne pristajemo na ultimatume i ucjene'

Tsipras
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
26.06.2015.
u 23:45

Iako je Grčka odbacila najnoviji prijedlog vjerovnika, izvori kažu da bi se o njemu trebalo raspravljati u subotu na sastanku euroskupine

Grčka vlada odbila je prijedlog svojih kreditora da se postojeći program financijske pomoći produlji za još pet mjeseci čime bi Atena ako pristane na recesijske reforme primila 15,5 milijardi eura od kojih bi 1,8 milijardi bilo dostupno odmah, javlja BBC.

 - Prijedlog kreditora podrazumijeva dubinske recesijske reforme kao uvjet za dobivanje sredstava u sljedećih pet mjeseci, što smatramo potpuno neprimjerenim, navodi se u priopćenju grčke vlade.

Grčki premijer Alexis Tsipras večeras je sazvao sastanak vlade kako bi razmotrili situaciju, a prethodno je kreditore optužio za ucjenu.

 - Europski principi ne temelje se na ucjenama i ultimatumima, kazao je Tsipras.

Grčki izvori kažu da prema okviru koji su predložile međunarodne institucije financiranje nije provedivo i da ponuđeni iznos nije dovoljan, navodi grčka novinska agencija ANA.

Iako je Grčka odbacila najnoviji prijedlog vjerovnika, izvori kažu da bi se o njemu trebalo raspravljati u subotu na sastanku euroskupine.

>> Pregovori s Grčkom se nastavljaju, vremena sve manje

Komentara 25

Avatar jumanji
jumanji
01:04 27.06.2015.

Ma grčka je propala. Ti njihovi političari mi se gade. Pokrali su narod ,uveli ih u dugove koje nitko ne može otplatiti . To je bila očigledno njihova namijera, stoga zaključujem da su kriminalna skupina i treba ih adekvatno kazniti.

Avatar comparator
comparator
07:54 27.06.2015.

Za mene je ovo izuzetno važna vijest koja zaslužuje naslovnicu kako bi ljudu u Hrvatskoj shvatili bit evropskog procesa u kojem ima previranja ali iz kojeg se može naslutiti i ono što čeka Hrvatsku ako želi napredovati kao članica te velike zajednice.

Avatar navijač
navijač
11:04 27.06.2015.

Kad je trebalo posuđivati i trošiti onda nisu odbacivali prijedloge. A sad su svi drugi krivi kad treba vratit dug. To me podsjeća na izvjesne političare kako se vole nazivati " više lijevo orijentirani "

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije