Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dužnička kriza
Povratak na članak

Grčka odbila novi prijedlog kreditora. 'Ne pristajemo na ultimatume i ucjene'

Iako je Grčka odbacila najnoviji prijedlog vjerovnika, izvori kažu da bi se o njemu trebalo raspravljati u subotu na sastanku euroskupine

Komentari 25

Avatar comparator
comparator
07:54 27.06.2015.

Za mene je ovo izuzetno važna vijest koja zaslužuje naslovnicu kako bi ljudu u Hrvatskoj shvatili bit evropskog procesa u kojem ima previranja ali iz kojeg se može naslutiti i ono što čeka Hrvatsku ako želi napredovati kao članica te velike zajednice.

VL
Avatar jumanji
jumanji
01:04 27.06.2015.

Ma grčka je propala. Ti njihovi političari mi se gade. Pokrali su narod ,uveli ih u dugove koje nitko ne može otplatiti . To je bila očigledno njihova namijera, stoga zaključujem da su kriminalna skupina i treba ih adekvatno kazniti.

VL
Avatar navijač
navijač
11:04 27.06.2015.

Kad je trebalo posuđivati i trošiti onda nisu odbacivali prijedloge. A sad su svi drugi krivi kad treba vratit dug. To me podsjeća na izvjesne političare kako se vole nazivati " više lijevo orijentirani "

VL
MA
Malenkost
09:40 27.06.2015.

Grcka je u rukama ljevicara koji bjeze od stvarnosti. Zele "Rez" duga, da bi onda zivjeli po starom nacinu Krediti i ljencarenje. Vec pri uvodenju € prevarili su s knijgovodstvom. Paralele s HR zbiljom su tu. Theo Weigel bivsi ministar financija kod Kohla daje izjavu: "Prihvat GR u Eurozonu bila je teska greska". I HR je blizu ovih scenarija. Jedan refrerendum u GR koji bi odbio EU program pomoci, doveo bi GR na rub gradanskog rata i scena pljacke prodavaonica te paljenja Automobila a bili bi ovisni o pomoci EUa u hrani!!! zamislite u 21 stoljecu u Evropi!? Ovdje u diskusijama je naravno vidljivo da i s istupom iz EU GR ostaje u ovisnosti Evrope. Industrija i poloprivreda sve unisteno. Zivi i zivjelo se parazitarno od Kredita. To cini i HR i to ne samo sadasnja Vlada. HR je unistena. Jadikovanje Kolinde i Bozanica su samo uvertire jada. Komentari o HR na zapadu ocrtavaju put grcke. Jad.,Jad i Jad. HR "Elite i Inteligencija te Akademici" su vecinom komunisticki konvertiti i produkti odjeveni u sakoe i kravate te obicni teoretski brbljavci, HR zbilja ih razotkriva. Balkanski susjedi su politicki isti potomci SKJa. Nijihova sposobnost se ocitava u sveopcem stanju tihNacija.Bjeda,Siromastvo,Neimastina,Bezperspektivnost,Depresija,Beznade,Lopovluk, Krimainal, Korupcija, mjesa se kriminal i ubojstva s policijom i sudstvom bez da se vide jasne granice.

VL
Avatar narozi
narozi
16:49 27.06.2015.

Kada letis sa orlovima tesko se spustiti dole da letis sa tukama

VL
MX
Mister X
21:03 27.06.2015.

Konačno da netko ima m...a da se neda ucijenjivati vječno kroz generacije .... Njima sa njihovim Švicarcima ....

VL
MX
Mister X
00:57 28.06.2015.

Grci znaju da su im Njemci dužni miljarde ratne odštete i neka se oproste od svog dijela od 100 miljardi Eura = 800 miljardi kuna i sve je ok. Tako će i biti samo treba nešto smuljati stoci sitnog zubaa u Njemačkoj zašto je to tako . Već je rekao Šojble problema nema !

VL
DU
Deleted user
07:57 27.06.2015.

Grčka je na prevaru ušla u EU,jer su dužni ko' Grčka od ranih 70-tih prošlog stoljeća,a ulazak je bio politički i za njega se zauzela Amerika.A neznam zašto bi ih žalio.Režije su im manje nego u Hrvatskoj,mirovine veće od 5000 kuna,a plaće veće od Hrvatskog prosjeka.

VL
BA
balic
09:29 27.06.2015.

Jedna bankrotirana drzavica kao sto je Grcka i njen anarhisticki nastrojen premijer drze 27 zemalja u rukama i rade sto hoce.Ja bi to izbacio iz EU i sve njih koji zive na racun drugih a nisu spremni podnijet ni onoo sto su potpisivali kod pristupa pa pocet iz pocetka i svatko sebi.Dok jedni stezu Grci bi nastavili kako su sve godine radili,rasipali,lagali,zaduzivali,kukali ..Drugi bi ih spasavali a oni druge ucjenjivali.

VL
MX
Mister X
00:39 28.06.2015.

Grčka odbila novi prijedlog kreditora. 'Ne pristajemo na ultimatume i ucjene' drugi neznaju drugaćije se ponjeti boje se svi kao mala djeca pa pristaju . Vama će biti teško a da ste pristali na ucijene bilo bi još teže i još daleko duže -vječno ! Pre bogara EU će lako to od svojih članica njihovih radnika namiriti bez problema za to su majstori ... Drže sve u krizi a 10 miljardi imaju za samo jednu državu kreditirati . Love za naoružanje za ratovanje i sve ostalo sra-nje do mile volje ... Njemačkoj je to eto tek toliko malo gubitak a znali su to da moarju davati jel Ameri stoje iza kao morate ; to je naš NATO ćlanicu morate financirati do beskraja ! Sad će ih noćas moliti ko Boga da uzmu novi kredit samo da se ne zamjere Huseinu Barku !

VL
Avatar d-ano
d-ano
23:52 26.06.2015.

Primjer diplomatije i ponosa ,,,,,,,,Grci su pokazali kako se stiti vlastita drzava,,,,,,i vlastiti narod,,,,,,,,,,,sve dosadsnje partije u grckoj su izdavale vlastiti narod i dozvoljavale pljacku ,,,,,,ovi nedaju,,,,,,,,,,,,,svaka im cast,,,,,Bravooooo Tsipras.

VL
IV
ivanjoksimovic
09:44 27.06.2015.

Gradjani ce uvek glasati za manje poreze i vece penzije. Konacan ishod bice taj da ce Grcka vratiti dug uz pomoc drugih kreditora (Rusije) ali se i obavezati novim gazdama. Pitanje je samo koji ce biti uslovi novih kreditora. Da li izlazak iz EU, ili glas unutar EU po apsolutno svakom pitanju. A kredit ce ostati verovatno pod slicnim finansijskim uslovima .. mada, zadnjih 3 meseca i Nemci sve vise novac prebacuju u rusku Sberbank Germany i njihov online program kojim zaobilaze sankcije a nude duplo povoljnije kamatne stope od nemackih banaka.

VL
L0
luena 01
12:52 27.06.2015.

Ja osobno mislim da se sa Grckom nema vise sta pregovarati,sve sto je predlozeno oni odbijaju .... Nek izadju iz EU,jest da ce EU poljuljat jedna clanica manje ali EU je puno jaca u zajednici 27 zemalja clanica nego sto je to mala Grcka...Zbog Grcke se EU nece raspasti iako mnogi prizivaju,koji su i to se zna,isti kojima mjesto nije u EU oni koji bi drugeradije kolonizirali da bi sebe ojacali zajednicu oslabili... Isto tako kao sto bi na kratko Grcko napustanje EU podrmalo EU....Isto tako da Grci izadju iz eurozone i stancaju svoj Grexit... Na pocetku bi u zemlji osjetili jer bi sve bilo jeftinije ,ali dugorocno nemaju nikakvih sansi u konkurentnosti na Europskom trzistu sa svojim Grexit-om.. Grci takoreci nista ne proizvode nego zive od turizma,a ni njihov turizam ne moze Grcku izvuci iz krize i spasiti od bankrota... dugorocno bi upali u jos vece probleme...EU bi veoma malo i na kratko osjetila posljedice Grexita ali na kraju izasla iz utrke jaca ... Grcka ne pristaje n a uvijete i ultimatume,a zasto bi EU trebala pristati ,mi se tj.Eu zajednica mora dati ucjenjivat od bankrotne Grcke i njenih nesposobnih politicarara ala Tsipras -Varoufakis..Ne duguje EU ,MMF, eurostl.banke Grcima nista ...Obratno,Grci su prezaduzeni i drugima duzni...Nije Grcka mjerodavana ,a ni na potezu nekom uvjete postavljat nego Grcka mora uvjete ispunjavat (ispunit) prema vecini ...

VL
L0
luena 01
13:01 27.06.2015.

@Ivanjoksimovic..... Sad tek vidim tvoj komentar,e bas si naivko ... Rusi pomoc financijski Grcima,pa Tsipras je isao Putinu i sta je dobio za cuti ??... Grcke bezvrijedne obveznice njet. kredit njet... mozemo drugacije suradjivati,pipeline kroz Grcku! eto to mu jeje "car" ponudio... =:-)) nije ni Srbiji dug za naftu-plin oprostio kako se Vucic nadao....

VL
DU
Deleted user
00:52 27.06.2015.

D-ano, ocigledno ti nije jasno sto slijedi grckom narodu na drzavnoj sisi kad odu u bankrot... Osim hladnog pogona policije i vojske slijede masovni otkazi u drzavnom sektoru, povecava se pravna i druga ne sigurnost i slijede reforme koje grcii uporno odbijaju provesti... Samo sada na tezi nacin

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.