Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tamo mu je majka

Genscher prebacio Hodorkovskog u Berlin

hodor
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
20.12.2013.
u 19:57

Čim je oslobođen, nekadašnji vlasnik Jukosa odletio je u Njemačku, gdje mu navodno živi bolesna majka

Kao i svakog dana u proteklih deset godina, nekad najbogatiji Rus ručao je u zatvoru u ruskoj pokrajini Karelija kad je došla vijest o pomilovanju. Mihail Hodorkovski (50) odlukom predsjednika Vladimira Putina oslobođen je služenja ostatka kazne od osam mjeseci - na slobodu je trebao izaći u kolovozu. Čim je pušten, nekadašnji vlasnik Jukosa odletio je u Njemačku, gdje mu navodno živi majka. Let za Berlin mu je, javio je Spiegel, organizirao Hans Dietrich Genscher, nekadašnji njemački ministar vanjskih poslova. Putin tvrdi da je Hodorkovskog pomilovao jer je tajkun pomilovanje tražio zbog bolesti majke.

– Još nisam potpuno shvatila što se dogodilo – izjavila je majka Marina Hodorkovskaja (79). Nekoliko je objašnjenja za oslobađanje Hodorkovskog, no ponajprije je to međunarodni ugled Rusije, koji bi se trebao popraviti uoči Zimskih olimpijskih igara u veljači u Sočiju. Osim Hodorkovskog, na slobodu će još 20 tisuća zatvorenika, među njima i pripadnice Pussy Riota. Drugi mogući razlog za Putinovu odluku jest to što osjeća da je ojačao i da mu Hodorkovski više nije prijetnja za tron.

Nagađa se i da je Hodorkovski, koji je suđen dvaput, konačno zatražio pomilovanje jer mu je prijetio treći proces.

>> Neposlušni ruski tajkun na slobodi nakon deset godina

Komentara 20

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
20:13 20.12.2013.

sad glume dobričine s pomilovanjima kad su ljudi odgulili skoro cijele kazne u zatvorima u užasnim uvjetima

NA
narod1
17:11 21.12.2013.

Govore neki da je Putin spasio 'mineralna' bogatstva od zapadnih bogataša. Pitam se koja je razlika, ovako ih daje ruskim oligarsima koji kupuju megajahte a narod i dalje ispija votku. I naravno lovu troši na novo naoružanje. Što ne uloži u naord i u tvornice koje će izvoziti. Pitam se ja šta je tu dobro, sem ako nisi u njegovoj kliki (i naravno ako nisi među onim Srbima koji bi zaratili uz Rusiju a protiv svijeta 'da ga nauče pameti i demokraciji')

Avatar Sunčica
Sunčica
21:13 20.12.2013.

@ytrewk...Sig Heil...heheh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije