Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMOVA SVLAČIONICA

Zokijeva metla: Otkako je trener, ima uvid u to koliko tko radi i zato čisti višak

Zoran Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
27.01.2014.
u 17:15

Dok je Zoran Mamić bio sportski direktor, bio je puno “mekši” prema igračima. No, otkako je s njima po cijele dane i na svakom treningu, još dok je bio v. d. trenera, a i sad kad je trener menadžerskog tipa, očito više nema “labavo”.

Dok je Zoran Mamić bio sportski direktor, bio je puno “mekši” prema igračima. No, otkako je s njima po cijele dane i na svakom treningu, još dok je bio v. d. trenera, a i sad kad je trener menadžerskog tipa, očito više nema labavo”. Potjerao je Sammira, a sad je iz Turske u Zagreb vratio i Rukavinu zbog nezalaganja. Nakon toga se i Pep Guardiola “ugledao” na Zokija, pa zbog istog razloga izostavio Mandžukića iz momčadi. No, kad bi bar mlađi Mamić bio tako uspješan kao Guardiola s Bayernom...

Kod nas je uvijek kriv trener

U Dinamu baš nisu često tjerali igrače. Ili možda treneri nisu imali te ovlasti?

Igrači koji su se previše udomaćili su virus koji će zaraziti ostale

Ante Čačić

bivši trener Dinama

– Nisam nikoga tjerao ni rekao da bi nekoga trebalo maknuti pa da mi to ljudi u klubu nisu dopustili. Nisam imao problema ni sa Sammirom ni s Rukavinom. No, činjenica je da igrač svaki put ne ide jednako na svakom treningu, ali je i pitanje koliko mu se slabiji pristup može tolerirati – kazao je Branko Ivanković i dodao:

– U zadnjem mandatu dosta smo razgovarali o igračima i nije nam bila namjera nikoga micati do 15. prosinca. Tada smo trebali napraviti analizu i odlučiti tko nam treba za proljeće. Rukavina je jesenas bio u drugom planu, i kod mene je igrao samo u Suhopolju. Naši igrači moraju shvatiti da na svakom treningu, u svakoj vježbi moraju ići maksimalno, da će samo tako podizati svoje mogućnosti. Nema toga tko će na treningu ići sa 60 posto snage, a onda biti sto posto na utakmici. Jednom je to napravio i Mandžukić u Bayernu pa je odmah ispao.

– To Guardioli nije problem, tamo svaki igrač vrijedi 30 milijuna eura i svejedno mu je tko će igrati. A kod nas je to drukčije, klub živi od igrača i ne možeš samo tako nekoga eliminirati. A kad bi kod nas trener i želio nekoga izbaciti, onda bi dva člana uprave pitali zašto, direktor bi se držao za glavu, mediji bi imali svoju priču, a trener bi bio kriv za sve. I zato je sad Zokiju lakše, s igračima je na terenu i sve vidi, ima pravi uvid – zaključio je Ivanković, a s potezima mlađeg Mamića slaže se i Ante Čačić. On je iz momčadi svojedobno udaljio Bišćana, pa Leku.

– Maknuo sam i Sammira, ako se sjećate, za jednu utakmicu – kaže Čačić. Njemu Mamići nisu stavljali nikakav “veto” na micanje igrača. A Čačić drži da je i Zokijev potez dobar.

Treba maknuti virus

– To je jačanje momčadi, igrači koji su se previše udomaćili opasni su, mogu biti virus koji će zaraziti ostale. Ne znam detalje, ali Zoki kod Rukija vjerojatno vidi manjak elana, a ako imate takvog igrača na treningu, onda padaju tenzije i kod ostalih. Ante u Dinamu nije puno igrao, ali je u tri i pol godine puno donio, svojim golovima doveo je Dinamo u skupine europskih natjecanja, no ne može se živjeti na minulom radu. Meni su sve to logični i dobri potezi u želji da momčad bude što jača, pa i za igrača je dobro da nakon nekog vremena promijeni sredinu. A Zoki, otkako je trener, ima pravi uvid i ne čude me njegovi potezi – zaključio je Čačić.

Lokva je Sammiru bila samo zadnji ‘čavao’

Sammir je jedan od najboljih igrača koji je dosad igrao u Dinamu i stvarno to mislim. Dosad je u Dinamu bilo samo nekoliko igrača takve kvalitete, ali njegovo ponašanje jednostavno nije bilo u skladu s tom kvalitetom ni na razini koju Dinamo mora držati. Nije više bilo povratka i njegov odlazak iz Dinama bila je jedina opcija, a Sammir treba sam procijeniti što i kako sada želi, nakon karijere u Dinamu, procijeniti što će mu donijeti odlazak sada ili odlazak tek na ljeto, a ja mu svakako želim sreću – rekao je o Sammiru Zoran Mamić za klupsku internetsku stranicu, uz objašnjenje da nije potjeran zbog toga što se nije bacio u lokvu vode, nego zbog negativnog ponašanja, a lokva je bila zadnji čavao.

>> Zdravko Mamić: Ne ode li Halilović na SP, Šuker mora napustiti HNS

Komentara 18

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
19:59 27.01.2014.

Zoko je balkanski Mourinho i GNK Dinamo sa njim nastavlja dominaciju na jadranskom balkanu.

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
10:20 28.01.2014.

Postoje obični balkanski treneri i postoji Zoran Mamić koji je stručnjak, pomočnik gazde i brat gazde u jednoj osobi.

Avatar ziga.cvarkes.5
ziga.cvarkes.5
18:35 27.01.2014.

"trener menadžerskog tipa"! Dakle to je titula kad nisi ništa, osim brat mafijaša.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije