Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alexandre Silva Cleyton

Novi Dinamov Brazilac: Obiteljski sam čovjek koji ne izlazi

Cleyton
Foto: screenshot/youtube
22.01.2014.
u 20:56

- Prije par tjedana sam preko prijatelja i bivšeg trenera Roberta Prosinečkog čuo da je Dinamo zainteresiran za mene, a nakon što sam se malo raspitao sam odmah znao da želim potpisati za Dinamo - kaže novi Brazilac u svlačionici.

Brazilac Alexandre Silva Cleyton na tečnom se engleskom predstavio navijačima Dinama, pričao o svojoj karijeri, kako je došao u Dinamo te mnoge druge zanimljivosti.

- Jako sam sretan što sam ovdje. Čuo sam puno o klubu, svi govore biranim riječima o Dinamu i Zagrebu tako da sam zaista zadovoljan što sam postao dio ovako velikog kluba. Jako mi se sviđa kako su me ljudi ovdje dočekali, pregovori su bili korektni i jako sam zadovoljan što sam došao u Dinamo.

Cijeli posao u vezi tvog dolaska u Dinamo je napravljen dosta brzo.

- Prije par tjedana sam preko prijatelja i bivšeg trenera Roberta Prosinečkog čuo da je Dinamo zainteresiran za mene, a nakon što sam se malo raspitao sam odmah znao da želim potpisati za Dinamo. Pričali su mi kako se radi o velikom klubu i krasnom gradu tako da nisam previše razmišljao i odmah sam rekao da želim doći u Dinamo.

Navijači znaju da igraš poziciju ofenzivnog veznog, ali reci još nešto o tome kakav si nogometaš.

- Teško je pričati o sebi... Što reći? Trudim se pomoći momčadi ostvariti što bolji rezultat, a naravno da svaki igrač u momčadi imaju svoju zadaću koju mora obaviti. Moja je stvoriti prilike za suigrače te sam prijetiti protivničkim vratarima. Kažem, nije lako pričati o sebi, više volim pričati na terenu.

Jesi li čuo za kojeg igrača Dinama?

- Ne znam točno tko igra u Dinamu, ali znam da se radi o velikom klubu koji tradicionalno ima puno igrača iz svoje škole koji onda idu u najveće svjetske klubove. Sviđa mi se igrati s mladim igračima, a koliko sam vidio kada su dečki prolazili i sada u ekipi ima veliki broj mladih igrača. Dobro poznajem Rukavinu s kojim sam igrao u Grčkoj, ali čujem da on odlazi, no sigurno ću se brzo sprijateljiti s novim suigračima.

Brazilci su uglavnom poznati kao "veseli ljudi" koji vole i društveni život. Što ti radiš u slobodno vrijeme?

- Svaki igrač je za sebe: netko voli biti s obitelji, netko s prijateljima, a netko vani u klubovima. Svatko je drugačiji, ali mislim da je najvažnije da svatko profesionalno odrađuje svoj posao. Što se tiče mene, oženjen sam Marijom iz Grčke, a sin, Marko, ima 4 godine tako da sam više obiteljski čovjek. Upravo to i je jedan od razloga što sam odlučio otići iz Turske i doći u Zagreb je moja obitelj. Čuo sam sve najbolje o Zagrebu koji je prava metropola, ali i siguran grad. Mislim da je za igrača jako važno biti sretan van terena, a ja mogu biti sretan samo ako je moja obitelj sa mnom. Uostalom, znam da Dinamo ima odličnu školu pa je ovo sigurno najbolje moguće mjesto da mi sin počne trenirati nogomet (smijeh, nap.a.).

Misliš li da tvoje iskustvo s obzirom na to da imaš 30 godina može biti bitno u ostvarivanju ciljeva kluba?

- Mislim da danas godine u nogometu i općenito sportu više nisu presudne. Ako igrač profesionalno radi, trenira i živi onda mu karijera može dugo trajati na visokom nivou. Postoji bezbroj igrača koji sa 37 ili 38 igraju najbolji nogomet u karijeri tako da i ja planiram još dugo igrati. Odlično se osjećam, nikada nisam imao nekih problema s ozljedama i vjerujem da najbolje od mene tek dolazi.

Sam si nekoliko puta rekao da je Dinamo veliki klub pa su tako i očekivanja ista takva.

- Želim igrati u velikom klubu kao što je Dinamo, želim svaki vikend dobivati utakmicu i pomoći Dinamu ostati na ovako visokoj razini. Znam da je Dinamo "pobjednički klub" i nadam se da će sa mnom tu i ostati. Čuo sam sve najbolje o Zagrebu koji je metropola, ali i siguran grad. Mislim da je za igrača jako važno biti sretan van terena, a ja mogu biti sretan samo ako je moja obitelj sa mnom.

Znam da se ovdje priznaju samo pobjede i to mi je samo dodatna motivacija kao i prilika za napredovati. Želim igrati u takvoj momčadi, želim svaki vikend dobivati utakmicu i želim pomoći Dinamu ostati na ovako visokoj razini. Znam da je Dinamo "pobjednički klub" i nadam se da će sa mnom tu i ostati. Zapravo, naučio sam se u Panathinaikosu na visoke ciljeve jer svaki puta kada nismo dobili utakmicu je bila atmosfera kao da "je netko umro". To mi je puno draže i u skladu s mojim načinom razmišljanja nego igrati u klubovima koji su porazi "normalni".

Pobjede znače i trofeje pa će tako u Dinamu gotovo sigurno obogatiti svoju "riznicu trofeja".

- Svakom sportašu je vrh i cilj osvojiti trofej; to je ono za što se radi i trenira cijele godine. Osvojio sam prvenstvo i Kup s Panathinaikosom te Kup s Larissom; na taj sam posebno ponosan jer je bilo zaista jako teško doći do trofeja s manjim klubom. Kažem, veselim se izazovima u Dinamu, jedva čekam igrati i dobivati utakmice svaki vikend, a nakon osvojenih domaćih trofeja ćemo pokušati što dalje doći u Europi.

Opiši malo kako je izgledao tvoj odlazak iz Brazila u Grčku.

- Počeo sam u Fluminenseu da bi sa 17 godina prešao u svoj lokalni klub Jakary, manji klub čiji je vlasnik bio Grk. Kupili su klub, uložili u trening centar i nakon što sam dobro igrao su me pozvali u Grčku u drugi klub čiji je isti čovjek bio vlasnik. Imali su velike ambicije, htjeli su ući u prvu ligu i otišao sam u Europu. Eto, sada sam već deset godina u Europi, imam grčko državljanstvo i obitelj. Naravno, roditelji su mi u Brazilu, ali obitelj, prijatelji i svi su u Europi. Jednostavno mogu reći da sam "cijeli život" izgradio u Grčkoj.

Imaš li možda za kraj neku poruku navijačima?

- Želim poručiti navijačima da ću dati sve od sebe svaku utakmicu i nadam se da će navijači biti zadovoljni sa mnom i ponosni na rezultate momčadi.

>> Cleyton stigao na potpis: Baš smo takvog igrača tražili!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije