Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne ide u Osijek

Zdravko Mamić javio se iz Međugorja: Nisam u bijegu, ali neću doći na izricanje presude

Zdravko Mamić u Međugorju
Foto: Facebook/Zdravko Mamić
1/6
05.06.2018.
u 20:07

Očekujem da budem oslobođen jer je tijekom postupka nepobitno utvrđeno da ono što se stavlja ne teret i meni i mojim drugim prijateljima jednostavno nije dokazano - rekao je Mamić

Zdravko Mamić iščekuje objavu presude u procesu koji se vodi protiv njega i njegovih suradnika. Dinamov savjetnik je dan uoči izricanja presude proveo u Međugorju.

- Nalazim se, upravo sam ovog trenutka krenuo na Brdo ukazanja u Međugorju. To znači da se neću pojaviti na izricanju presude u Osijeku - rekao je Mamić za Dnevnik Nove TV.

Kakvu presudu očekujete?

- Očekujem da budem oslobođen jer je tijekom postupka nepobitno utvrđeno da ono što se stavlja ne teret i meni i mojim drugim prijateljima jednostavno nije dokazano, odnosno upravo je suprotno dokazano da smo čisti - dodao je Mamić.

Nalazite se izvan hrvatskih granica. Jeste li vi u bijegu?

- Pa naravno da je ovo moj privremeni odlazak u Međugorje, ne razumijem od čega bi ja bježao.

Vraćate li se u Hrvatsku i kada?

- Pa kad budem htio, kada budem imao vremena, kad mi budu obaveze dozvoljavale - zaključio je Zdravko Mamić za Dnevnik Nove TV.

A bivši glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan reagirao je na teške optužbe koje je uputio Zdravko Mamić, javlja RTL.

Na konferenciji za medije koju je održao u ponedjeljak navečer Mamić je kazao kako su mu USKOK i DORH na čelu s Cvitanom spremali urotu te je novinarima podijelio prepisku navodne komunikacije između Cvitana, ravnateljice USKOK-a Tamare Laptoš i sudaca iz vijeća.

Zdravko Mamić u Međugorju
1/9

- SMS poruke koje je pokazao Zdravko Mamić su krivotvorina koja se vidi iz aviona, a njegovi zaključci nemaju veze s istinom i predstavljaju najobičniju budalaštinu. Za sve izgovorene riječi kojima je vrijeđao moju čast i ugled podignut ću tužbu zbog naknade štete - rekao je Dinko Cvitan za RTL.

Na Županijskom sudu u Osijeku u srijedu u podne Zdravku Mamiću bit će pročitana nepravomoćna presuda temeljem optužbi za izvlačenje 116 milijuna kuna iz GNK Dinama.

>> Pogledajte Večernji pressing sa Zoranom Mamićem

Komentara 272

RI
rightside
20:34 05.06.2018.

a zamislite dorh opovrgao navode mamica da su vrsili pritisak na suce,,)))))) i ko se na ovo nebi nasmijao,, tj ima li mozda netko pa da je ocekivao da ce dorh priznat optuzbe,,pogotovo zato jer se zna ko je cvitan, s kim planira po rijeci, s kim dogovara kojekakve stvari,,a podsjeticu na jednu "sitnicu" sa pocetka karijere drz odvjetnika,,druga cvitana kad ga je rijecanka ,zajedno sa linicem i onim "kraljem korza" prozvala za reketarenje,i to je valjda izmislio mamic..)))dakle, mamicu odobravam nedolazak na taj sud, i uopce da se ne vrati dok se pojaVE NOVE "STVARI" VEZANE ZA CVITANA, A KAKO TO OBICNO BUDE,BICE TOGA JOS,,)))))

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
20:35 05.06.2018.

meni se sve čini da će Hrvatska i njemu kao što će uskoro Sanaderu morati plaćati debelu odštetu..... pravosuđe nam je dno dna.

Avatar Toni Broo
Toni Broo
20:31 05.06.2018.

Evo, i manje od 24 sata pred presudu mediji moraju hraniti jugo-šovinističke trolave. Mamić nema od čega bježati jer je proces protiv njega nakarada. Optužnicu u slučaju Mamić je potpisao tužitelj Mišković koji za to nije imao ovlasti i samo zbog te greške mora pasti čitava optužnicu. Svi svjedoci tužiteljstva Mamića za ništa ne terete, Dinamo koji je po dorh-u oštećena strana odbacije DORH-ove optužbe. DORH-u ostaju samo indicije i konstrukcije te mediji preko kojih stvaraju histeriju oko Mamića, instrumentaliziraju javno mijenje protiv Mamića godinama te tako pripremaju podlogu za njegovo uništavanje, ali presudom ga ne mogu uništiti jer su zakoni, pravo i pravda na strani Mamića. Mamić iznosi argumente, rastura argumentima nebulozne konstrukcije DORH-a, ima podršku pravnih stručnjaka koji su angažirani na sudu u Strasbourgu i najvišim pravnim instancama, a pojedinci u DORH-u koji su sav ovaj igrokaz iscenirali imaju samo moć u institucijama i medijima koje zloupotrebljavaju. Uglavnom, svi profesionalni pravni stručnjaci i pošteni suci na temelju svega što su vidjeli na suđenju, znaju da suci jedino mogu osloboditi Mamića, bilo kakva druga odluka bi bila lakrdija kojom bi se bavio vrhovni sud ili sud u Strasbourgu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije