Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

USKOK: Modrić je morao Mamiću predati novac

Detaljnije se spominju i dopisi koje je, navodno, Dejan Lovren iz Francuske slao faksom u Dinamo da bi požurio isplate svojeg dijela novca
16. svibnja 2018. u 22:12 77 komentara 20873 prikaza
Zdravko Mamić došao na sud s vrećicama u kojima su navodno dokazni materijali
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Pred sam kraj suđenja USKOK-ovi tužitelji izmijenili su optužnicu protiv Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića te poreznika Milana Pernara. I nije to neuobičajeno u sudskoj praksi – tužitelji tako korigiraju tekst optužbe, sukladno dokazima izvedenima na raspravi.

Zdravko Mamić došao na sud s vrećicama u kojima su navodno dokazni materijali ŠOU U OSIJEKU Mamić pogreškom među gomilom spisa sudu predao i pripremljene odgovore Dejana Lovrena!

Podjela novca

Najvažnije su izmjene pak vezane za točke optužnice koje se odnose na podjelu novca od transfera Luke Modrića i Dejana Lovrena iz Dinama u strane klubove. Novost su u optužnici, tako, precizni detalji iz ugovora o podjeli 50 posto transferne odštete od prodaje Luke Modrića iz Dinama u Tottenham, koji su, navodi se, Mamić i Modrić potpisali 9. lipnja 2009. U tom su dokumentu, tereti ih se, ugovorili datume kada Dinamo treba isplaćivati rate igraču Luki Modriću, “na ime njegova dijela transferne odštete”, a najveći dio tog iznosa Modrić je “dužan predati Zdravku Mamiću ili osobi koju odredi po svojem nahođenju”.

– Ako Luka Modrić tako ne postupi, smatrat će se da se neopozivo odrekao svih svojih tražbina prema Dinamu – piše u optužnici. Modrić je, piše nadalje, podigao ukupno 52 milijuna kuna i predao ih Mamiću i članovima njegove obitelji. Dinamo je, po tome, oštećen za 80 milijuna kuna.

Dodano je u optužnicu i da je aneks ugovora o profesionalnom igranju, “kojim se neosnovano utvrđuje pravo Modrića na isplatu 50 posto transfera”, Zdravko Mamić potpisao “u namjeri prikazivanja da postoji osnova za isplate velikih novčanih iznosa s računa Dinama na račun Luke Modrića, koje će mu igrač, sukladno njegovu traženju, u najvećem dijelu isplatiti u njegovu korist”. Učinio je to, dodano je, “iako je znao da Modrić u trenutku odlaska iz NK Dinama nije imao pravo na podjelu transferne odštete te da je igrač 17. lipnja 2008. potpisao zapisnik o raskidu ugovora s NK Dinamom kojim je potvrdio da s navedenim danom nema nikakvih potraživanja prema NK Dinamu”.

“Neistiniti dopisi”

U samoj optužnici prije se nisu detaljno spominjali ni dopisi koje je, navodno, Dejan Lovren iz Francuske faksom slao u Dinamo da bi požurio isplate svojeg dijela novca od transfera u Olympique Lyonnas. Riječ je o dopisima na kojima su datumi 1. veljače 2010., 29. ožujka 2010. te 7. rujna 2010., a kojima taj nogometaš pita Damira Vrbanovića kada će mu “sjesti” novac na račun. U optužnici se, po novome, navodi da su “u cilju stvaranja privida o osnovanosti isplate polovice transferne odštete igraču Lovrenu sačinjeni neistiniti dopisi”, a Vrbanović i Mamići to su učinili “iako su znali da Dejan Lovren nije sačinio ni potpisao takve dopise”. Zoranu Mamiću pribavljeno je, ističe USKOK, 25,9 milijuna kuna, a Dinamo je oštećen, na ime ukupnog kredita, za 35,8 milijuna kuna. 

Zdravko Mamić došao na sud s vrećicama u kojima su navodno dokazni materijali
1 / 14
Zdravko Mamić došao na sud s vrećicama u kojima su navodno dokazni materijali
Zdravko Mamić došao na sud s vrećicama u kojima su navodno dokazni materijali RASPRAVA PREKINUTA Uskok traži dodatni rok za očitovanje, Mamić negodovao: 'Malo sam uznemiren i uplašen' 'NIŠTA IM NIJE SVETO' Mamiću odbili svjedoke: Nema ljutnje, hrabrim se mišlju da im je onda sve jasno Dejan Lovren Repovi suđenja Mamićima Lovren ispitan u Osijeku, ne smatra se krivim za lažno svjedočenje
NA INSTAGRAMU
Sat vremena prije nego što je Seve potvrdila da ima koronu Igor je objavio ovo
Reakcija iz Novalje:
Cijelo ljeto kontrolira se rad ugostiteljskih objekata, trgovina, javnog prijevoza te klubova na Zrću
  • eon:

    Zdravko Mamic je pohlepni kiseljak! Kakve gluposti pisete vi ljudi u komentarima: on se je sluzio Dinamom kao privatnim klubom, kojim je sebi i ostalima izvlacio Milijune. A vi ga hvalite! Kako Hrvatska moze biti bolja?!

  • marsovac:

    cudnih likova u forumu,....mamic vam je ideologija,....a jeste jad i bijeda.

  • zvolen:

    Pink Pantheri su male bebe za ove nase lopove !