Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglasili se

DORH o Mamićevoj presici: Nema pritiska na suce, ali ćemo od policije zatražiti provjeru

Izvanredna konferencija za novinare Zdravka Mamića
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/2
05.06.2018.
u 11:28

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske nema namjeru komentirati sutrašnje izricanje presude ni presudu u konkretnom predmetu u kojem je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) stranka u postupku, poručili su iz DORH-a

Nakon što je na presici u ponedjeljak Zdravko Mamić prozvao bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, rekavši kako je državno odvjetništvo koristilo svoju poziciju kako bi utjecalo na suce čitajući navodni razgovor između Cvitana i jednog od sudaca, a u kojem Cvitan traži da se Mamića osudi bez obzira na snagu dokaza, danas se o navodima Zdravka Mamića oglasio i DORH

Državno odvjetništvo odbacilo je navode o bilo kakvom pritisku na sud i članove sudskog vijeća te najavilo da će od kriminalističke policije zatražiti provođenje izvida i obavljanje razgovora kako bi se provjerila vjerodostojnost navodne komunikacije koju je objavio Mamić.

Bivši čelnik NK Dinama ustvrdio je da su bivši glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan i Uskok pritiskali sud kako bi donio osuđujuću presudu na Županijskom sudu u Osijeku gdje se Mamiću, s njegovim bratom Zoranom i bivšim direktorom kluba Damirom Vrbanovićem te poreznikom Milanom Pernarom, sudi pod optužbom za izvlačenje oko 116 milijuna kuna iz kluba te nanošenje štete proračunu od 12,2 milijuna kuna. Izricanje nepravomoćne presude najavljeno je za srijedu.

DORH u priopćenju naglašava kako nema nikakvog pritiska u tom kaznenom predmetu, a ni u bilo kojem drugom kaznenom predmetu gdje je državno odvjetništvo stranka u postupku, na suce ili na bilo koje druge sudionike u postupku.

Nadležno državno odvjetništvo, navodi DORH, od kriminalističke policije zatražit će provođenje izvida i obavljanje razgovora kako bi se provjerila vjerodostojnost navodne komunikacije koja je predstavljena na konferenciji za novinare, a samim time i sve ono što iz objave te navodne komunikacije proizlazi kako bi se provjerila sumnja u počinjenje bilo kojeg kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

DORH nema namjeru, stoji u priopćenju, komentirati sutrašnje izricanje presude ni samu presudu u konkretnom predmetu u kojem je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) stranka u postupku.

Mamić je u ponedjeljak navečer izvijestio da je u posjedu prijepisa telefonske komunikacije od subote 3. lipnja u kojoj je navodno sudjelovao Cvitan, a u kojoj od jednog od članova sudskog vijeća, kojega nije imenovao, izrijekom opetovano traži osuđujuću presudu Mamiću i drugima, unatoč tome što na to nastavlja dobivati odgovor kako za takvu presudu nema dokaza.

Dio prijepisa odnosi se i na navodnu komunikaciju glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelinića s Cvitanom te v. d. šeficom USKOK-a Tamarom Laptoš. Preslike te navodne komunikacije Mamićev odvjetnik Veljko Miljević u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima predao je glavnom državnom odvjetniku Draženu Jeleniću.

Tom su prilikom dogovorili da će održati sastanak danas u jutarnjim satima, ali do njega nije došlo jer, kako poručuju iz DORH-a, za to nije bilo potrebe budući da su sve što je bilo potrebno čuli na sinoćnjoj Mamićevoj konferenciji za novinare.

U DORH-u odbacuju istinitost prikazanih "screen shotova” razgovora njihova šefa s Cvitanom i Laptoš. "Duboko smo uvjereni da će istraga to potvrditi”, poručuje izvor iz DORH-a.

 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 109

Avatar Toni Broo
Toni Broo
11:56 05.06.2018.

Mamića mrze ovi profili ljudi. Prvi su navijači Hajduka koje na mržnju potiče udruga naš Hajduk te im je Mamić kriv jer nisu prvaci 13 godina. To je jedna zasljepljena mržnja iz ljubavi prema Hajduku. Drugi profil je jedna uska grupa BBB navijača koji Mamića smatraju jugoslavenom, narkomanom, truju ostale mlađe generacije navijača tom propagandom, žele oni voditi Dinamo i participirati u Dinamovoj zaradi, misle da mogu kao i Mamić raditi milijunske transfere igrača, a mogu malo sutra. Sa njima bi Dinamo otišao u bankrot. Treći profil koji mrzi Mamića su jugo-ljevičarski političari, njihovi birači te njima svjetonazorski bliski mediji koji Mamića smatraju nacionalistiom, mrze ga zbog njegovog zavičaja i korijena, percepcije bliskosti s tzv. desnicom, preziru ga iz osobnih razloga i ti mrzitelji Mamića su najpodliji jer imaju ključne institucije u svojim rukama. Ti jugo-ljevičarski političari i njihovi mediji prve dvije skupine mrzitelja smatraju korisnim idiotima koje iskorištavaju u rušenju Mamića te preko medija i represivnog aparat stvaraju histeriju oko Mamića, instrumentaliziraju javno mijenje protiv Mamića te tako pripremaju podlogu za njegovo uništavanje, presudom ga ne mogu uništiti, jer su zakoni, pravo i pravda na strani Mamića. Mamić iznosi argumente, rastura argumentima nebulozne konstrukcije DORH-a, ima podršku pravnih stručnjaka koji su angažirani na sudu u Strasbourgu i najvišim pravnim instancama i uzalud trolate na ovom portalu vi koji spadate u profil broj 3.

Avatar toxic alien
toxic alien
12:32 05.06.2018.

Mamic je neusporedivo posteniji i cestitiji od ovih mafijasa koji ga proganjaju. Zalosno je to da skoro 30 godina od osamostaljenja, hrvatski drzavni represivni aparat je i dalje u rukama bivsih gospodara zivota i smrti odnosno danasnjeg politickog podzemlja. Tuziteljstvo je potrosilo milijune kuna na istragu, trazili su dokaze i po Austriji, i po Svicarskoj..., i niti jednog cvrstog dokaza nemaju! Ispitali su 97 svjedoka, i niti jedan Mamica nije optuzio! Sad se hvataju za slamku pa svjedoke optuzuju za lazno svjedocenje! To su diletanti kojima upravlja politicko podzemlje protiv kojih sada treba podici optuznicu zbog privatizacije i zlouporabe drzavnog represivnog aparata. Oni su mnogo veca opasnost po drustvo od Mamica.

Avatar Toni Broo
Toni Broo
11:48 05.06.2018.

Vi trolovi koji mrzite Mamića, vi nikako da shvatite da svjedoci tužiteljstva Mamića za ništa ne terete, nikako da razlikujete indicije od konkretnih dokaza, mržnja vam mozak uništava. Mamić barat prepiskom u kojoj se spominju imena, situacije i detalji zaza koje su mogli znati samo sudionici tih prepiski. Vi na silu kao i bolesni pojedici u represivnom aparatu predvođeni Cvitanom pokušavate onoga tko vam je trn u oku strpati u zatvor, e pa to tako ne ide, nije vam ovo 1945. gdje "kadija tuži i kadija sudi", neće vam proći zlouporabe represivnog aparata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije