Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemačka

Zbog spornog meča 
Zadar - Hajduk pala još dvojica Hrvata

Zadar - Hajduk
Dino Stanin/Večernji list
25.11.2009.
u 21:35

U Nürnbergu su uhićena braća Josip i Marijo Cvrtak, Turčin Deniz C., umiješan u nedokazano namještanje, spomenuo ih je pri uhićenju.

Među petnaestoricom uhićenika iz Njemačke, koje se sumnjiči za umiješanost u aferu klađenja, osim braće Ante i Milana Šapine te bivšeg košarkaša Ivana Pavića, još su dvojica Hrvata. Prema informacijama iz Nürnberga, tijekom policijske racije uhićena su i braća Josip i Marijo Cvrtak iz Nürnberga. Jedan od njih radio je u kladionici Tipico u Nürnbergu. Na telefonski poziv, u kladionici nisu htjeli govoriti za hrvatske novine, a niti odgovoriti na pitanje je li njihov hrvatski kolega priveden zbog najnovije afere. Tek su nam nevoljko priznali da posljednjih dana Cvrtak nije dolazio na posao.

Nakon informacija iz Nürnberga, jasnija postaje i izjava uhićenog Turčina Deniza C., kojeg se povezuje s navodnim namještanjem utakmice Zadar – Hajduk. Prema navodima njemačkih medija, Deniz C. je pri uhićenju priznao da je osim s braćom Šapina u Berlinu imao i redovite telefonske kontakte s Hrvatima iz Nürnberga.

Kako policija još nije razjasnila Denizovu ulogu, kao što nije navela ni jasne razloge uhićenja sada već petorice Hrvata, još se ne zna predstavljaju li svi oni vrh organizacije ili su tek potencijalne žrtve kladioničarske hobotnice.

Jer, svi uhićeni Hrvati su se, kao i Deniz S., često kladili i uplaćivali ponekad i velike iznose koji nisu uvijek donosili dobit.

Zbog nepotpunih informacija i sumnji, kako pri navođenju imena osumnjičenih tako i onih uhićenih, njemački su mediji prigovorili državnom odvjetništvu da se u pojedinim slučajevima olako baratalo imenima.

Süddeutsche Zeitung piše da je jedan Hrvat uhićen kao dio šestočlane bande koja je organizirala gostovanje Travnika u Švicarskoj i potkupio dvojicu igrača da igraju za njih. U prijateljskim utakmicama kladili su se na rezultate, tri razlike protiv Siona i jedan protiv Xamaxa, te zaradili 152.400 eura.

Ključne riječi

Komentara 4

MA
matina
10:36 26.11.2009.

pokoj im dusu

HD
hrvat-de
12:44 26.11.2009.

Idioti samo nas blamiraju,dosad smo i imali nekakv status u Njemackoj,sad smo definitivno usli u krug Turaka,Albanaca ,srba itd,sramota,treba ih poslat na goli otok.

OB
-obrisani-
14:08 26.11.2009.

Pa kako se može to jednim poštenim Hrvatima dogoditi ?? pa to mora da je neka EU mučka..neka se dečki pozivaju parolom: Mi smo Hrvati, mi smo pošteni a svi drugi oko nsa su nepošteni..I možda se dečki trebaju kao svi pošteni hrvati pozivati na medunarodno pravo i Haaški sud..bojim se da kada si tako pošten kao Hrvat pravičnost i arbitražni sud ti ne može pomoči..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije