Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPONOVLJIVI FEDERER

Zaslužan je i Hrvat – on je Rogera doveo sa 16. na prvo mjesto

18.02.2018.
u 09:20

Rogeru je u posljednjih godinu-dvije posebno “ubojit” bio bekhend, udarac koji mu je usavršavao baš Ljubo...

Na stranu to što je rekorder po broju Grand Slam naslova (20) i finala (30), što je rekorder po broju tjedana na broju jedan (302) i što u karijeri ima već 96 osvojenih turnira, Roger Federer ovaj je tjedan ulaskom u polufinale Rotterdama ostvario možda i najveći doseg u karijeri. Vratio se na broj jedan ATP liste te tako s čak 36 godina i 185 dana postao uvjerljivo najstariji kojemu je to dosad uspjelo. Dosad je taj rekord držao Andre Agassi, koji je na broju jedan bio kada je imao 33 godine i 13 dana. Ako je dosad Roger bio kralj, sada je postao Božanstvo.

– Kad si stariji, moraš raditi dvostruko više. Broj jedan u tenisu ultimativno je postignuće. Bilo je ovo nevjerojatno putovanje za mene, vratiti se na vrh na turniru na kojem sam dobio prvu pozivnicu 1998. godine – rekao je Roger Federer nakon polufinalne pobjede protiv Robina Haasea, a potom i otkrio da uz sve obveze u tenisu četiri sata dnevno gleda OI u Pyeongchangu.

A u Rogerovu ponovnom usponu na sam vrh velike zasluge sigurno ima i njegov trener, Hrvat Ivan Ljubičić.

U počecima njihove suradnje Švicarac je bio 16. na ATP listi, bez realnih izgleda za povratak na sam vrh. A bilo je mnogih skeptika koji su tvrdili da Ljubičić, čovjek bez osvojenog Grand Slama, ne može pomoći Federeru.

No, Rogeru je u posljednjih godinu-dvije posebno “ubojit” bio bekhend, udarac koji mu je usavršavao baš Ljubo...

Komentara 2

NV
NV
11:32 18.02.2018.

Možda se Federer pohvalno izrazi o Hr i priopći da smo mi najzaslužniji za njegov uspijeh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije