Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMA KLINEC

VIDEO Čudesna slovenska skakačica srušila svjetski rekord. Letjela je 226 metara

FIS Nordic World Ski Championships
BORUT ZIVULOVIC/REUTERS
19.03.2023.
u 11:59

24-godišnja Slovenka upisala se u povijest zimskih sportova

Slovenska skakačica Ema Klinec (24) postavila je novi svjetski rekord za žene na skakaonici u norveškom Vikersundu. Klinec je do rekorda došla sletjevši na udaljenost od čak 226 metara.

http://

Tako je za četiri metra oborila rekord koji je jučer postavila Kanađanka Alexandria Loutitt, koja je upravo nadmašila Slovenku koja je tada letjela 203 metra. 

Zanimljivo je da je Klinec danas još jednom nadmašila dojučerašnji rekord, skočivši 222 metra. Isto je napravila i Loutitt, koja je išla do 225 metara. Slovenka je na kraju odnijela i pobjedu, a na postolju su još završile Norvežanka Silje Opseth i Japanka Yuki Ito.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije