Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKIJAŠKI SKOKOVI

VIDEO Povijesni trenutak: Norvežanka doskočila na 222 metra

FIS Nordic World Ski Championships
BORUT ZIVULOVIC/REUTERS
18.03.2023.
u 16:00

U trećoj seriji treninga Kanađanka je doskočila na 222 metra i time popravila rekord Slovenke Eme Klinec s 203 metra iz druge serije.

Kanadska skijašica-skakačica Alexandria Loutitt postavila je novi svjetski rekord za žene na letaonici u norveškom Vikersundu. U trećoj seriji treninga Kanađanka je doskočila na 222 metra i time popravila rekord Slovenke Eme Klinec s 203 metra iz druge serije.

Klinec je potom iz znatno nižeg zaleta u trećem skoku doskočila na 221 metar, što je druga daljina dosad u povijesti, a Slovenki ostaje utjeha da je danas postala prva skijašica-skakačica koja je dosegla magičnu granicu od 200 metara.

Preko 200 metara u trećoj seriji letjele su i Norvežanka Maren Lundby (212.5 m) i Japanka Yuki Ito (200).

Prvi povijesni trening skakačica na jednoj letaonici bio je zakazan već za petak ujutro, ali je otkazan zbog prognoze dodatnog snijega i lošeg vjetra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije