Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Njemački kuhar

Veselim se finalu NJEM – HRV, ali ne znam za koga ću navijati

Horst Lichter
DPA/PIXSELL
14.06.2012.
u 10:00

Jedan od najpoznatijih europskih kuhara Horst Lichter pola dobitka na kvizu “Milijunaš” darovao je Dječjoj bolnici u Zagrebu

Jedan od najpoznatijih europskih kuhara Horst Lichter iznenadio je javnost kada je polovicu svog dobitka u njemačkom kvizu “Tko želi biti milijunaš” odlučio darovati Dječjoj bolnici u Klaićevoj. Taj Nijemac, s brkovima poput Salvadora Dalija, oženjen je Hrvaticom Nadom, bivšom konobaricom iz svoga restorana. Za Večernji list Horst Lichter objasnio je motive svoje donacije.

– Bivša žena umrla je dok je rađala mrtvorođenče, a naša liječnica u Hrvatskoj pričala mi je o bolnici u Klaićevoj. Preko svoje supruge Hrvatsku doživljavam kao svoju drugu domovinu – kazao je Horst Lichter.

Poznati kuhar kaže da mu je obiteljska tragedija iz temelja promijenila pogled na život.

– To su trenuci nakon kojih sve stvari dobivaju novu dimenziju. Prije toga uvijek sam želio više i bolje, ali bolest i smrt sve mijenjaju. Od tada imam samo jedan cilj – ljude oko sebe učiniti sretnima – kazao nam je H. Lichter.

Njegov kuharski show na televiziji prate milijuni Nijemaca, prije svega zbog iskrenosti i njegova smisla za humor. Veliki je obožavatelj hrvatske kuhinje.

– Najviše volim kuhati ono što mi je kuhala majka. Volim jednostavnu, iskrenu kuhinju. Ne volim ove nove kuhare, šminkere. Volim jadransku ribu, a omiljeni hrvatski specijalitet mi je meso ispod peke – otkriva Lichter.

U Hrvatsku dolazi svake godine.

– Na Pagu imamo mali apartman. Prvi sam put u Hrvatskoj ljetovao prije 14 godina. Sredinom kolovoza stižemo na odmor u Hrvatsku, na tri do četiri tjedna – kazao je Lichter, koji je oduševljen Hrvatskom.

Glavna tema i u kući Lichterovih ovih je dana nogomet.

– Veselim se finalu Njemačka – Hrvatska, ali ne znam za koga ću tada navijati jer mi je žena puno glasnija i vatrena navijačica Hrvatske – uza smijeh zaključio je Horst Lichter.

Komentara 1

RE
reason
10:49 14.06.2012.

Bravo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije