Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veljko Mršić:

Igrat ćemo ozbiljno sve do kraja iako smo bez izgleda

Veljko Mršić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
25.03.2016.
u 08:15

'Za nas igrače povlastica je i čast igrati protiv tako velike momčadi, ali i među 16 najboljih klubova Europe. Doduše, neobično nam je što je za nas ABA liga završena, a u Euroligi još igramo.'

Cedevitina večerašnja utakmica s Fenerbahçeom (19 sati) mogla bi biti svojevrsni test sportske kulture Zagrepčana. Iako se u tome susretu ni o čemu ne odlučuje – niti Cedevita može u četvrtfinale, niti Fener može ispasti iz četvrtfinala – ipak je riječ o gostovanju jednog od kandidata za naslov prvaka Europe.

A to bi, uz potpis najtrofejnijeg europskog klupskog trenera svih vremena Obradovića, valjda trebao biti dovoljno dobar mamac. Dakako, ako u glavnom gradu i okolici uopće ima 5000 poklonika košarke.

– Za nas igrače povlastica je i čast igrati protiv tako velike momčadi, ali i među 16 najboljih klubova Europe. Doduše, neobično nam je što je za nas ABA liga završena, a u Euroligi još igramo – kaže branič Nemanja Gordić.

Iako u Zagrebu neće igrati Jan Vesely, a možda ni Antić i Sloukas, Fener je još uvijek puno jača momčad od Cedevite jer ima Bobbyja Dixona, Bogdana Bogdanovića, Luigija Datomea, Ekpa Udoha, Rickyja Hickmana... Osim toga, za domaćina neće igrati Walker, ali i jedan od Whitea i Gordića jer su obojica nedovoljno zaliječena.

– Fenerbahçe svi prognozeri vide na Final Fouru Eurolige i on je po sastavu doista jedna od četiri najjače europske momčadi. No, u četvrtfinalu Eurolige Vesely će im poprilično nedostajati jer je bio jedan od dominantnijih centara Eurolige – kazuje Cedevitin trener Mršić i objašnjava da oko minutaže igrača nema dvojbi.

– I u ove tri preostale utakmice u Euroligi normalno ću voditi momčad. Neću forsirati mlade igrače jer će oni imati dovoljno minuta u utakmicama hrvatskog prvenstva. Osim toga, moramo čuvati ugled i čast kluba, ne smijemo si dopustiti da ponovno igramo onako loše kao protiv Malage – dodao je trener Cedevite Veljko Mršić. 

>> Za Cedevitu je Euroliga ipak prejaka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije