Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA I ITALIJA

Utakmica za vrijeme Drugog svjetskog rata: Za NDH su u fašističkom dvoboju igrali samo purgeri

storyeditor/2023-12-08/hrvatska1942.jpg
arhiva
09.12.2023.
u 11:32

'Zaboravljena' utakmica Italije i Hrvatske iz 1942. je jedina u kojoj su se reprezentacije dviju fašističkih režima sastale za vrijeme Drugoga svjetskoga rata. Odigrana je u Genovi, na stadionu Luigi Ferraris s početkom u 15.45 sati, a zanimljivost je kako su reprezentaciju tadašnje NDH činili samo igrači Građanskog: Urch, Brozović, Dubac, Lechner, Jazbinšek, Kokotović, Cimermančić, Wölfl, Lešnik, Antolković i Pleše

Komentara 59

Avatar Seurat
Seurat
12:21 09.12.2023.

No i dalje ostaje pitanje, Čemu ovaj članak? Jer ako je do posipanja pepelom, zašto se ne posipa recimo Italija? Švedska? Finska? Francuska? Austrija? ... Hrvati su u toj "mašini" bili sitan kotačić koji je mislio, u velikoj većini, da da im je to jedina šansa za samostalnu državu.... Najmanje ih je zanimalo rasno pitanje i slične gluposti. Jesu krivo procijenili stanje? Jesu! Ali i danas Milanović krivo procjenjuje Putinovu Rusiju, a slavite ga. ... Jel vi uopće živite u realnosti?

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
12:25 09.12.2023.

Gledam kalendar u nevjerici. Koja je godina 1983 ili 2023?

VI
Vivian
14:23 09.12.2023.

Bilo bi glupo reci da su Dinamovci za vrijeme bivse drzave igrali za komunizam, tako ni hrvatski nogometasi u vrijeme NDH nisu igrali za nikakav fasizam nego za svoju hrvatsku drzavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije