Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Austrijski izbornik

Uoči dvoboja s Hrvatima: 'Cijeli me život prati taj prst u oko'

Hrvatska slavlje
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
16.01.2020.
u 11:00

Meni se sviđa kad je dvorana puna. Sviđa se i igračima koji vole igrati u takvoj atmosferi. Vjerujem da će biti pola-pola. Pola austrijskih, pola hrvatskih navijača – istaknuo je Pajovič

Aleš Pajovič, izbornik Austrije, napravio je velik posao u prvom krugu. Austrija je pobijedila u sve tri utakmice (Češka, Ukrajina, Sjeverna Makedonija) i u drugi krug prenijela je dva boda.

Baš kao i Hrvatska. I upravo će se ove dvije reprezentacije susresti u prvom kolu drugog kruga, u četvrtak s početkom u 18.15 sati.

Hrvatska slavlje
1/12

– Ovo je nevjerojatno. Znao sam da imam dobrih prvih sedam igrača, a na klupi sjede sve redom mladi igrači, bez previše iskustva. Moram priznati da Bilik i Božović igraju u velikoj formi, pronašao sam i dodatnu kombinaciju za obranu u kojoj imam sve visoke igrače – rekao je Pajovič.

Slijede vam utakmice s reprezentacijama koje su kandidati za medalje – Njemačkom, Španjolskom, Hrvatskom...

Svi vole pune tribine

– Nemojte zaboraviti ni Bjelorusiju. Gledao sam ih u Grazu i imamo niz sjajnih pojedinaca, a iskače dvojac iz Kielcea, Karalek i Kuleš. Opet, mi smo u dobroj formi, igramo pred svojim navijačima i nikoga se ne bojimo – istaknuo je Pajovič.

Dobri poznavatelji rukometa sjetit će se Pajoviča kada je igrao u dresu Celja, a najveće uspjehe postigao je u Ciudad Realu. Igrao je dosta i u Njemačkoj (Kiel, Magdeburg, Lübbecke), a karijeru je završio u Grazu.

– U Grazu sam već pet godina. Ima sat vremena do rodnog Celja. Tu je sa mnom obitelj. U Grazu sam maksimalno zadovoljan, velika je čast što sam nakon samo osam mjeseci kako sam počeo trenersku karijeru dobio poziv da budem izbornik Austrije – rekao je Pajovič.

Prvi suparnik Hrvatska?

– Gledao sam sve njihove utakmice iz Graza. Igraju nevjerojatno dobru 5-1 obranu, s Duvnjakom kao prednjim. Uvijek je Hrvatska imala dobrog prednjeg igrača u toj obrani. Sjećam se, dok sam još igrao, to je bio Igor Vori. Ta hrvatska obrana bila je ključ za sve tri pobjede u prvom krugu. Što reći o hrvatskom napadu? Ne znam tko je opasniji, Cindrić, Karačić, Duvnjak ili Stepančić. Uz sve to imaju i mnogo navijača. Gledao sam snimke tribina iz Graza. Ludilo. Mislim da je Hrvatska ove godine ozbiljan kandidat za medalju. Mi ćemo još biti u snovima od ove tri pobjede, sve do susreta s Hrvatima, a onda ćemo vidjeti koja nam je realnost. Ne moramo nužno pobijediti Hrvatsku za visok plasman, mislim da se možemo ravnopravno nadmetati s Njemačkom, Bjelorusijom...

Jedno je sigurno, dvorana u Beču bit će dupkom puna.

– Meni se sviđa kad je dvorana puna. Sviđa se i igračima koji vole igrati u takvoj atmosferi. Vjerujem da će biti pola-pola. Pola austrijskih, pola hrvatskih navijača – istaknuo je Pajovič.

Prije 16 godina Hrvatska i Slovenija igrale su u polufinalu Europskog prvenstva u Ljubljani. U ranoj fazi utakmice Pajovič je nehotice zahvatio prstom u oko Peru Metličića. Nakon tog starta naš kapetan nije mogao nastaviti utakmicu i Hrvatska je izgubila.

Slovenija bi mogla proći

– Da, ta situacija prati me cijelo vrijeme. Naravno da tu nije bilo nikakve namjere. Kako smo Metličić i ja zajedno te godine igrali u Ciudad Realu, sve smo brzo riješili i nema nikakve ljutnje. Baš me je prije nekoliko dana zvao Metličić koji je bio s Dragom Vukovićem u studiju RTL-a. Čestitao mi na rezultatima i poželio sreću u nastavku natjecanja. Za kraj mogu samo reći da smo Pero i ja u odličnim odnosima i mogu čak reći i dobri prijatelji – istaknuo je Pajovič.

Pratite li i svoje Slovence?

– Iznenadili su Švedsku na njezinu parketu i sada im se otvara put čak do polufinala. Jasno, treba još biti bolji od Norveške, Islanda ili Portugala. Polufinale Hrvatska – Slovenija je sasvim moguće. Ako već moram birati parove polufinala, onda taj par sto posto podržavam. Samo, još je dugačak put do polufinala. Slijedi deset odlučujućih dana drugog kruga. Austrija se neće predati, dat ćemo sve od sebe u svakoj utakmici. I tko zna, možda se ovaj naš san iz prvog kruga nastavi. Možda se uguramo među četiri, možda izborimo kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Možda... – zaključio je jedan od najboljih slovenskih rukometaša svih vremena. 

>> Pogledajte razgovor s Goranom Špremom na Večernji TV-u

Komentara 1

ER
EroK
17:27 16.01.2020.

Taj prst u oko, nije ni čudo kako ga ne može izbrisati iz glave, jer je to bilo vrlo, vrlo prljavo i nesportski!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije