Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još boli poraz

Červar: Zvali su me moji prijatelji suci i ukazali mi na to što su nam učinili u finalu

Lino Červar
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
01.02.2020.
u 10:49

- Mogu reći da smo oštećeni, da sumnjam u lošu namjeru i da sve to nema nikakvog smisla - kazao je Červar

Lino Červar još uvijek nije prežalio izgubljeno finale protiv Španjolske na Europskom prvenstvu. Uostalom, rana je svježa, a tugu i gorčinu su u njemu dodatno izazvale tvrdnje da je opet pokraden.

- Znam da će svi reći da Lino ponovno plače, kuka, svima ide na živce i slično, ali molim da me se uvjeri da griješim. Nakon dva dana prijatelji suci, koji su sudili jako puno jakih utakmica, zvali su me i rekli: Lino, pogledaj video jer nismo baš sigurni da je u finalu sve bilo kako je trebalo biti.

Naravno da zbog puno stvari i fair-playa njihova imena ne mogu reći, ali kada sam pogledao to o čemu su pričali, sâm sam se uvjerio da sve nije bilo korektno. Mogu reći da smo oštećeni, da sumnjam u lošu namjeru i da sve to nema nikakvog smisla.

To je ipak bio finale. Naravno da mogu prihvatiti i neke pogreške, ali u tolikom broju, na takav način, to ipak ostavlja sumnju - kazao je hrvatski izbornik, koji je u nastavku razgovora za Sportske novosti nabrojao i neke prethodne nepravde. 

- Taj EHF, umjesto da nas zaštiti jer naši navijači i mi činimo sve da bi Euro uspio, kažnjava nas i pitam se zašto. Nikoga ne optužujem, samo želim da se očituju o tome.

Za mene su ti naši dečki pravi pobjednici Eura i osjetio sam to na ljudima koji su nas pratili i koji su nas u Zagrebu dočekali. 

Ipak, službenog obraćanja EHF-u najvjerojatnije neće biti.

- Pitanje je ima li to svrhe ili će nas zbog toga opet nastaviti kažnjavati. Ne želimo tim putem da bilo tko bilo što ispašta. Uostalom, to nije moja privatna stvar, nego stvar Saveza, stvar politike. Sugerirati im hoću sigurno.

Znam da sada nećemo ništa promijeniti, ali šteta, jer promiču stvari, vrijeme prolazi i najviše mi je žao tih mojih sjajnih dečki i navijača koji su ostavili srce rukometu proteklih dana. To bi trebalo kudikamo više cijeniti. Oni su po svemu zaslužili zlato - zaključio je Červar.

>>> Pogledajte Červarov govor po povratku u Zagreb nakon Europskog prvenstva

Komentara 23

HE
herojulice
13:21 01.02.2020.

Od uvijek je tako (bar od 91'). Premali smo i nemamo uticaja na ništa. Zato moramo igrati i protiv sudaca jer jedino tako ne mogu nam ništa pa ni pokrasti. Mi smo divovi, vukodlaci, vampiri, suci i krvnici ne samoo protivnicima nego i sucima pa neka onda sude kako hoće. Da smo pogodili sve što smo promašili bilo bi bar 8 razlike za nas. Nekada možeš, nekada ne a nekada i sreća odigra svoje. Drugi put bit će zlato ali protivnika treba pojesti na terenu i kada je na koljenima nikako prestati nego ga gaziti još više. I dajte više pustite igru bez golmana.

KA
kajinx
15:14 01.02.2020.

Kako je Srbija prošla?

DH
dalibor.hren
14:54 01.02.2020.

Koje su to greške bile?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije