Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IZAZOVI?

Ukrajinski mediji: Trener Hajduka Ivan Leko je prvi favorit za klupu Šahtara!

Rijeka srušila Hajduk u Jadranskom derbiju i preuzela vrh HNL-a
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/4
16.10.2023.
u 23:12

Međutim, dok će Srna biti privremeno rješenje, Šahtar aktivno traga za novim rješenjem, a upravo bi Srna kao sportski direktor kluba tu trebao imati glavnu ulogu, iako je privremeni trener

Ukrajinski velikan Šahtar je prekinuo suradnju s nizozemskim trenerom Patrickom van Leeuwenom samo nekoliko mjeseci nakon što je on na toj poziciji zamijenio bivšeg trenera Dinama Igora Jovićevića.

"Šahtar zahvaljuje Patricku van Leeuwenu i njegovim asistentima na profesionalizmu i želi mu mnogo uspjeha u budućnosti", poručili su iz kluba.

Van Leeuwen je Šahtar vodio samo u 13 utakmica, a u tih 13 utakmica na klupi ukrajinskog velikana je upisao osam pobjeda, tri remija i dva poraza.

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna postat će novi trener Šahtara iz Donjecka dok se ne nađe trajno rješenje, potvrdio je jedan od najpoznatijih svjetskih sportskih novinara, Talijan Fabrizio Romano. 

Srna je čak 15 godina igračke karijere proveo je pod grbom Šahtara, 2019. postao tehnički, a 2020. sportski direktor koji je, između ostalog, dogovorio i najunosniji posao kluba u povijesti, prodaju Mihajla Mudrijka u Chelsea za 70 milijuna eura

Međutim, dok će Srna biti privremeno rješenje, Šahtar aktivno traga za novim rješenjem, a upravo bi Srna kao sportski direktor kluba tu trebao imati glavnu ulogu, iako je privremeni trener. 

Ukrajinski portal Sport piše kako je glavni na popisu kandidata za novog trenera Šahtara trenutni strateg Hajduka Ivan Leko.

Leko je u Hajduku od početka 2023. godine, a velika mu je želja osvojiti naslov prvaka s voljenim klubom. S druge strane, kod Šahtara je riječ o klubu koji igra u Ligi prvaka.

Komentara 6

Avatar bure
bure
09:30 17.10.2023.

Bogu hvala!

ČV
čača vrati se
08:27 17.10.2023.

Leko vrime je

BA
bamboo
11:03 17.10.2023.

ne,ne! ostavite ga u ajduku do kraja života!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije