Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Ukić: Domaći teren nije ključan, važnija je psiha

17.03.2018.
u 22:00

Kada je serija na dvije dobivene onda je vodstvo od 1-0 velika psihološka prednost, no ako ju ne iskoristiš onda si u problemu - kazao je kapetan cedevitaša Roko Ukić

Pred cedevitašima sutra je prvi ogled polufinala doigravanja za prvaka ABA lige (21). Cedevitaši gostuju u Podgorici kod Budućnosti koja je izborila prednost domaćeg terena za jedan jedini koš.

- Sličnu situaciju imali smo prije tri godine. Nakon prve dvije gubili smo 0-2, izjednačili smo u Zagrebu na 2-2 i potom pobijedili u gostima za prolaz u finale. U takvim serijama nema pravila, momentum se mijenja iz četvrtine u četvrtinu. Uostalom, i sam sam igrao u puno doigravanja i vidio sam sve ishode pa tako i da dobijemo dobijemo prvu u gostima i da izgubimo seriju. Bez obzira što Budućnost ove sezone kod kuće u ABA ligi nije izgubila, domaći teren ne mora biti presudan. Doduše, kada je serija na dvije dobivene onda je vodstvo od 1-0 velika psihološka prednost, no ako ju ne iskoristiš onda si u problemu - kazao je kapetan cedevitaša Roko Ukić i upozorio :

- Jako će važna biti psihološka stabilnost u svim fazama susreta. Naime, bitno je da ne potonemo u teškim trenucima jer Budućnost je momčad koja radi razliku baš u tim razdobljima. Dobar primjer vam je naša međusobna zagrebačka utakmica u Eurokupu. Izgledalo je tako da ne možemo izgubiti i da se utakmica igra tri dana, a mi smo onda odjednom za “plus 10” došli na “minus 10” i izgubili da ni sam ne znam kako.

Dugogodišnji razigravač reprezentacije naglasio je još i ovo:

- Ovo su trenuci u sezoni gdje nije bitan osobni učinak. Bitno je prepoznati je li to utakmica na 50 ili 80 koševa i da igraš na način koji te vodi ka pobjedu. Često se dogodi da se s nekom dobrom dionicom pojave momci iz drugog plana. Recimo, baš u toj petoj utakmici protiv Budućnosti bljesnuo je Mario Delaš. U prethodne četiri nije uopće igrao, a onda je bio X faktor u petoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije