Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji na svijetu

Udovičić u Mladosti: Srbija cijeni moj doprinos pa se ne bojim osude

'16.09.2010., prostorije vaterpolskog kluba Mladost na Savi, Zagreb - Srpski reprezentativac i najbolji igrac upravo zavrsenog Europskog prvenstva u Zagrebu Vanja Udovicic potpisao je jednogodisnji ug
'Goran Stanzl/PIXSELL'
16.09.2010.
u 16:50

Najbolji svjetski vaterpolist, kapetan srbijanske reprezentacije Vanja Udovičić, u 14.15 sati i službeno je postao član Mladosti.

– Doći u najtrofejniji vaterpolski klub na svijetu velik mi je izazov. Nadam se da ću se što prije uklopiti i ostaviti dubok trag u Mladosti – rekao je Udovičić nakon potpisivanja jednogodišnjeg ugovora.

Otkrio je da je imao nekoliko ponuda, čak i od dubrovačkog Juga, no da mu je Mladost bila najveći izazov.

Objasnio je i zašto se nakon tri godine rastao s najbogatijim klubom Europe, talijanskim prvakom Pro Reccom.

Ucjena Pro Recca

– Nisu mi htjeli produžiti ugovor prije nego što pristanem na to da se odreknem srbijanske reprezentacije te pristupim talijanskoj. Na takvo što nikako nisam htio pristati – rekao je Udovičić.

Ne boji se mogućih negativnih reakcija srbijanskih navijača:

– Toliko sam se puta dokazao u bazenu igrajući za srbijansku reprezentaciju da sam siguran da mi nitko neće stvarati probleme zbog dolaska u Zagreb.

Direktor Mladosti Tomislav Družak kaže da se ne boji niti negativnih reakcija zagrebačke publike.

– Možda nekomu smeta što je on kapetan srbijanske reprezentacije, ali otac mu je iz Pule, pa je po njemu Hrvat. A i pogledajte snimku kako je reagirao kada je u Zagrebu intonirana hrvatska himna. Jedini je od svojih suigrača cijelo vrijeme mirno stajao i gledao u hrvatsku zastavu. To govori koliko je velik čovjek i igrač – smatra direktor Mladosti Družak.

Upravo je Vanjin otac Davor znatno utjecao na to da se odlučio za Mladost.

– Zajedno smo pregledali sve ponude, ja sam mu savjetovao Mladost, no njegova je ipak bila zadnja – rekao je otac.

Otkrio je i da su Vanju nakon rođenja nazvali Franjo.

– Dao sam mu ime po svom ocu, no kasnije smo mu ime promijenili jer su u Srbiji bila takva vremena da se zbog sigurnosti nije bilo dobro zvati Franjo – dodao je Davor Udovičić, koji inače živi na relaciji Pula - Beograd, a sada će zastajati i u Zagrebu.

U rangu Hinićeve plaće

Udovičić je u Pro Reccu imao plaću 150 do 200 tisuća eura, no u Mladosti će imati manju.

– Ne želimo otkrivati plaću, ali bit će u rangu najbolje plaćenih igrača Mladosti – rekao je Družak.

A najviša primanja ima Igor Hinić, navodno između 100 i 120 tisuća eura.

Angažman Udovičića znak je i da je Mladost isplivala iz novčanih teškoća.

– Sada stojimo jako dobro. No, Udovičića neće plaćati klub, nego sponzor čije ćemo ime objaviti idući tjedan – otkrio je direktor Mladosti.

Nije presudio novac, već to što sam želio doći u najtrofejniji klub na svijetu

Ključne riječi

Komentara 21

Avatar zanusi13
zanusi13
13:57 17.09.2010.

Slab je navijač svatko tko ne poštuje porijeklo i osobnost svih igrača kluba za koji navija... Zar civiliziran odnos i pozitivan pristup nisu bolji od svih vrijeđanja i omalovažavanja? Ja mislim da jesu.

MA
Majur
17:05 16.09.2010.

Uuuuuuuuuuuu al ce neke komsije da pop..de od muke i tuge......dobro dosao Franja-Vanja.Kako ide ona narodna:\"krv nije voda\"......pravi potez mladosti......zna covjek tko i sto je i gdje se najbolji vaterpolo igra.....

HO
hornet7
18:24 16.09.2010.

Veliko pojacanje za Mladost,,,to bi uradio svako ko ima znanje ili u Vanjinom slucaju vjestine !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije