Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U Zagreb sletili najbolji svjetski atletičari, ovogodišnji miting prijeti brojnim novim rekordima

Memorijal Borisa Hanžekovića
Foto: Promo
1/5
03.09.2015.
u 09:14

Zagrebački miting i ove godine u vrhu svjetske atletske scene

Na startnim listama najstarijeg sportskog natjecanja u Hrvatskoj, međunarodnog atletskog mitinga IWCH Zagreb - memorijal Borisa Hanžekovića, nalaze se imena svjetske atleske elite a ove godine nastupiti će i obje hrvatske zlatne olimpijke iz Rio de Janeira, Sandra Perković i Sara Kolak.

"Idem rušiti rekord mitinga! Aktualni rekord od 70.88 metara bačen je na starom krugu, a sad otvaramo sezonu rekorda novog, obnovljenog bacališta. Karte su besplatne i još ih ima: Zagrebe, dođi nas podržati! Želim pobjedu na Mladosti!”, najavljuje najbolja svjetska bacačica diska Sandra Perković pred kojom je veliki izazov dokazati ispred domaće publike kako je i dalje dominantna vladarica ove discipline.
Bacanje diska (Ž) počinje u 19:55 sati.

15 godina star rekord mitinga u bacanju koplja s 65.20 metara, kojeg drži olimpijska pobjednica iz Atene Osleydes Menendez, izaziva aktualna hrvatska rekorderka koja mu s ove godine bačenih 64.45 metara opasno prijeti. “Jako se veselim Hanžeku! Osjećam se super i jedva čekam bacati. Ako tehnički sve odradim dobro, rezultat će biti super!”, ističe naša aktualna olimpijska pobjednica Sara Kolak.
Bacanje koplja (Ž) počinje u 18:20 sati.

Foto: Arena Hospitality Group

Na ovogodišnjem Hanžekovićevom memorijalu očekuje nas cijeli niz atletskih senzacija. Utrku na 100 metara predvodi svjetski prvak Justin Gatlin. "Nisam znao da ću imati čast prvi testirati novu zagrebačku stazu. Nevjerojatno, ali i moja posljednja trka u Švicarskoj bila je na obnovljenoj stazi, izgleda da me prati odličan trend. Nova staza je razlog više zašto se u Zagrebu se nadam pobjedi. Iskreno, ako sve bude dobro, čvrsto vjerujem da će trka biti ispod 10 sekundi. Zagrebački mitnig osim vrhunskih sportskih rezultata ujedno je i sjajna zabava! Nova staza, nova lica, odlična glazba, sjajna atmosfera. Sve što možete poželjeti nalazi se na Mladosti, zato dođite i podržite nas!", srdačan je Gatlin u pozivu zagrebačkoj publici.
100 m (M) počinje u 20:50 sati.

U spektakularnoj Memorijalnoj utrci Boris Hanžeković na 110 metara prepone (M) Sergej Šubenkov lovi rekordnu, četvrtu pobjedu u Zagrebu. “Vrlo sam entuzijastičan oko ove utrke jer je to jedna od mojih najdražnih utrka. Nakon dvomjesečne pauze zagrebački miting za mene će na više načina biti poseban.”
Početak je u 20:25 sati.

Foto: Arena Hospitality Group

Zagrebački miting za svoj povratak na stazu odabrala je i najtrofejnija atletičarka svih vremena, velika Allyson Felix koja će na 400 metara trčati uz aktualnu svjetsku prvakinja Phyllis Francis i doprvakinju Salwu Eid Nasser. “Iznimno sam sretna što ponovo trčim u Zagrebu i što upravo ovdje nastavljam s mitinzima nakon poroda. U Zagrebu želim popraviti svoj najbolji ovogodišnji rezultat i napredovati prema još jednim Olimpijskim igrama.”, ističe šesterostruka olimpijska pobjednica Felix. 
400 m (Ž) počinje u 19:20 sati.

Luvo Manyonga, aktualni svjetski prvak u skoku u dalj koji je prošle godine obilježio miting s novim rekordom od 8.46 metara, ističe kako je Zagreb njegov posljednji miting prije Svjetskog prvenstva. “Ne znam smijem li vam ponovo obećati rekord mitinga, ali vam mogu jamčiti odličnu zabavu! Pozivam navijače da nam dođu u što većem broju.” 
Vlastiti rekord mitinga Manyonga lovi u 19:40 sati. 

Foto: Arena Hospitality Group

Ovogodišnji 69. Memorijal Borisa Hanžekovića posebno je značajan za hrvatsku i zagrebačku atletiku jer se na nivou svjetske atletske federacije uvodi novi sustav natjecanja, a Zagrebački Miting nalazi se u najužem krugu za izbor najprestižnijih europskih mitinga. Spektakularni rezultati koje s pravom očekujemo bit će dakako najbolji dokaz kako Zagrebu zaslužno pripada elitna pozicija na svjetskoj atletskoj sceni.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije