Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvoren SP

U hrvatskim i svjetskim jedriličarskim kartama Split je upisan kao grad jedrenja

SP jedrenje - Split
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/4
14.09.2017.
u 00:30

Od hrvatskih jedriličara uz srebrnog olimpijca Tončija Stipanović jedrit će Tonko Kuzmanić, Mario Novak, Alek Cvinar, Dominik Perković, Marin Mandić, te pobjednikom Grand Prix Mornara od prije tjedan dana Filip Jurišić.

Svjetsko prvenstvo u jedrenju klase Laser Standard, na kojem će sudjelovati 148 jedriličara iz 52 zemlje, otvoreno je na splitskoj Rivi gdje su sudionici svečanim defileom noseći zastave svojih zemalja pozdravili nazočne.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, otvarajući svjetsko prvenstvo, istaknuo je kako je Split puno puta dokazao da je izvrstan domaćin sportskih natjecanja.

"Prirodno je da se Svjetsko prvenstvo u jedrenju klase Laser održava u Splitu jer jedrenje je jedan od bazičnih sportova našeg grada i ponosni smo što je član splitskog Mornara Tonči Stipanović osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama prošle godine u Rio de Janeiru," rekao je Krstulović Opara.

Predsjednik Hrvatskog jedriličarskog saveza Zlatko Taritaš je istaknuo kako je Split grad sporta i sportaša.

"U hrvatskim i svjetskim jedriličarskim kartama Split je upisan kao grad jedrenja i siguran sam kako će to potvrditi i ovo svjetsko prvenstvo kojem je Split domaćin," rekao je je Taritaš.

Dožupan splitsko-dalmatinski Luka Brčić je istaknuo kako je svjetsko prvenstvo u jedrenju klase Laser Stadard "najznačajniji sportski događaj u Hrvatskoj u 2017. godini."

"Drago nam je da se tako važno sportsko natjecanje održava u Splitu i splitsko-dalmatinskoj županiji," poručio je Brčić.

Od hrvatskih jedriličara uz srebrnog olimpijca Tončija Stipanović jedrit će Tonko Kuzmanić, Mario Novak, Alek Cvinar, Dominik Perković, Marin Mandić, te pobjednikom Grand Prix Mornara od prije tjedan dana Filip Jurišić.

Procjenjuje se kako će se osim trojca osvajača medalja s prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, zlatnog Toma Burtona, srebrnog Stipanovića i brončanog Sama Meecha, u borbu za postolje na ovom svjetskom prvenstvu umiješati i Nick Thompson te Pavlos Kontides.

Natjecanja na Svjetskom prvenstvu u jedrenju klase Laser Standard održat će u Splitskom kanalu od 14. do 18. rujna, a 19. rujna su završna natjecanja i proglašenje pobjednika.

Nakon seniorskog Svjetskog prvenstva u klasi Laser Standard,  također u Splitskom kanalu će se od  24. do 30. rujna održati i veteransko Svjetsko prvenstvo "laseraša" na kojem će sudjelovati više od 300 jedriličara iz tridesetak zemalja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije