Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSVAJAČI MEDALJA

Slavlje u Zadru i Splitu: Stipanović brodicom uplovio u uvalu Baluni, spektakularna bakljada za Fantelu i Marenića

Stipanović doček
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/24
20.08.2016.
u 23:20

"Ovo nema nigdje na svitu," rekao je Stipanović koji je osvojio prvo olimpijsko jedriličarsko odličje za Hrvatsku od samostaljenja naše zemlje.

Osvajača srebrne medalje u klasi Laser na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru splitskog jedriličara Tončija Stipanovića njegovi su sugrađani u subotu na večer dočekali u uvali Baluni u koju je uplovio brodicom noseći srebrnu olimpijsku medalju.

Brodicu s kojom je Stipanović uplovio u uvalu u kojoj je sjedište jedriličarskog kluba Mornar kojeg je on član, pratilo je više brodova i plolovila. Tonči se ukrcao u brodicu u Divuljama, na putu prema uvali Baluni plovio je ispred lučice Matejuška i Rive.

Pri ulasku u uvalu Baluni zapaljeno je mnoštvo baklji, nazočni su uzvikivali Tonči, Tonči, a spiker je preko razglasa istaknuo kako je Stipnovićeva medalja iz Rija čak 75. medalja koju su splitski sportaši do sada osvajali na olimpijskim igrama. 

"Ovo nema nigdje na svitu," rekao je Stipanović koji je osvojio prvo olimpijsko jedriličarsko odličje za Hrvatsku od samostaljenja naše zemlje. Dva dana kasnije medalju i to zlatnu osvojili su i  Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470.

"Prije nego što sam otišao u Rio de Janeiro bio sam siguran u sebe jer smo se ja i moj tim dobro pripremili i ponosan sam na sebe i na moj tim koji je najzaslužniji za ovu medalju", rekao je Stipanović dodavši kako ostaje "mali žal" što nije osvojio zlatnu medalju.

"Malo mi je žao što je jedna sitnica odredila tijek zadnje regate u kojoj sam ostao bez zlatne medalje, ali bez obzira na to preponosni smo rezultatom, jer prije odlaska na OI maštao sam o medalji bilo kojeg sjaja," kazao je  Stipanović.

Pritom je šaljivim tonom dobacio. "Da sam u Riju osvojio zlato, što bi radio u Tokiju za četiri godine."

Zlatnim olimpijcima Šimi Fanteli i Igoru Mareniću sugrađani su priredili veliki doček na Morskim orguljama. 

Okupilo se mnoštvo građana, a na moru je priređena spektakularna bakljada.

>> Olimpijci stigli u Hrvatsku: 'Iznenadila nas je pozitivna energija koja je pristizala, to nas je dizalo. Hvala vam'

Komentara 1

MA
majalukovic4
02:27 21.08.2016.

Dalmacija independence!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije