Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJCRNJI HAJDUKOVI DANI

Tudor optužuje: Za ovo stanje kriva je bivša uprava

Reja Tudor
Foto: Leonard Ninčević/VLM
1/5
28.10.2009.
u 20:20

- Na ljudima koji su proteklih godina odlučivali koga dovesti u klub je najveća odgovornost za ovakvu situaciju u klubu - kazao je Tudor.

Hajdukov pričuvni sastav pobijedio je drugoligaša Moslavinu iz Kutine sa 5:1 i plasirao se u četvrtzavršnicu Kupa Hrvatske. Tri gola zabio je Duje Čop i to je jedino vrijedno s utakmice u kojoj su nastupili igrači što bi se trebali nametnuti treneru Edoardu Reji.

- Bila je ovo rutinska pobjeda, koju smo i očekivali. Moslavina je dobra ekipa, ali naša pobjeda nije bila upitna - rekao je Igor Tudor, Hajdukov pomoćni trener, koji je nakon utakmice govorio umjesto Reje.

Mogle su pričuve i bolje, nisu se baš nametnuli srčanošću i borbom.

- Uvijek se može bolje, ali stanje u momčadi je takvo da se odrazi i na ovu, nazovimo je, drugu momčad. Mora se igrati brže, agresivnije, ali nije lako u ovom trenutku igrati za Hajduk. Cijela situacija se odrazila i na ove igrači što su bili na terenu - kaže Tudor.

Kakva je situacija?

- Svi znate kakvo je stanje, Hajduk je trenutačno deseti na prvenstvenoj tablici. A kad je tako, ne treba ulaziti u detalje - rekao je Tudor.

Navijači su svaki dodir igrača Hajduka popratili zvižducima, a nakon šestominutne bakljade i pjevanja pogrdnih pjesama predsjedniku Jošku Svaguši i gradonačelniku Splita Željku Kerumu, u 59. minuti (jučer je Torcida slavila 59. rođendan) napustili stadion.

- Jako teško je igrati u ovakvom okruženju. Igrači su jako tužni, teško im je zbog toga. I ja sam se osjećao tužno kada sam vidio da navijači odlaze sa stadiona, da se zviždi pri svakom dodiru. Navijač sam Hajduka od malih nogu, znam kako se navijač Hajduka osjeća u ovom trenutku. Ovo je, da ne dramatiziram previše, jedna od najgorih za Hajduk u povijesti - jasno će Tudor.

Ima li Hajdukov stručni stožer rješenje za izlaz iz ove Hajdukove crne rupe?

- Vidimo izlaz, imamo rješenja i plan. Ali, o detaljima ne bih u javnosti, nije na meni da iznosim bilo što. Trener zna što koji igrač može, dovoljno dugo je ovdje da pozna situaciju. Ima plan i zna što treba napraviti, ali to sve treba biti stajalište kluba. Jer, ovo što je sad, vrlo je loše - rekao je Tudor.

Poslao je poruku navijačima, koji će vjerojatno bojkotirati subotnji derbi s Dinamom.

- Razumijem njihovu gorčinu i ljutnju, možda bih i ja reagirao kao što su oni reagirali. Međutim, u ovim trenucima kada je teško trebali bi stati uz momčad - kaže Tudor.

Ukazao je prstom u, po njemu, glavne krivce za Hajdukovo stanje. O imenima nije govorio, ali jasna je aluzija na prijašnju upravu.

- Igrači snose dobar dio odgovornosti, ali na ljudima koji su proteklih godina odlučivali koga dovesti u klub je najveća odgovornost. Dakle, ljutnja na igrače jednim dijelom može biti, ali najveća ljutnja treba biti usmjerena na te ljude - zaključio je Tudor.

Ključne riječi

Komentara 2

DE
derin
20:40 28.10.2009.

torcidino je geslo \"i kad gube i kad tuku uvik virni hajduku.\",tu su malo zakazali,iako ih u ovim zahtjevima podržavam,ne smiju se oko kluba motat ljudi sumnjiva morala,neki igrači redovito bančiti na cajkama(tičinović),stručne ljude birati i ne uzimat škartove od igrača.

DC
DC
05:09 29.10.2009.

Problem je sto nitko ne cini svoj posao najbolje sto bi mogao. Igraci ne igraju, ali ni navijaci ne navijaju onako kako bi trebali. Bilo je i prije teskih razdoblja, ali navijaci nisu nikad napustali utakmice, jer su (izmedu ostaloga) dobro znali da sve sto cine ustvari cine sami sebi tj svom Hajduku, bilo ono pozitivno ili negativno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije