Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šiši ponovo blista

Trener Sunsa: Šarić igra kao ratnik, najbolji je kad igra instiktivno

26.01.2023.
u 15:30

Darija nastojimo neograničavati da do izražaja dođe njegova kreativnost - ističe coach Monty Williams koji se nada Hrvatovoj razini od prije teške ozljede prednjih križnih ligamenata

Za one koji jednom dospiju u NBA ligu jedan od najvažnijih psiholoških alata jest strpljenje. A ponekad je potrebno imati ga u golemim količinama kao što je to slučaj s krilnim centrom Phoenix Sunsa našim Darijem Šarićem koji je, nakon što je zbog teške ozljede propustio cijelu prošlu sezonu, konačno dočekao neku pristojnu minutažu i ulogu.

Od 49 utakmica svoje momčadi, Šibenčanin je u samo njih 11 dobio 20 ili viiše minuta na parketu. U posljednje dvije to je bilo 21 i 24 minute na što je, treneru, uzvratio sa 14 koševa, i skokova, 4 asista i 3 ukradene lopte protiv Memphisa odnosno sa 19 koševa, 8 skokova i 3 asista protiv Charlottea.

Najbolju ovosezonsku partiju Šiši je pružio u iznenađujućoj gostujućoj pobjedi Sunsa nad prvacima Warriorsima protiv kojih je upisao 19 koševa, 9 skokova i 7 asista. U nadi da je to slika nanovo izgrađenog samopuzdanja kod hrvatskog košarkaša njegov trener Monty Williams je kazao:

- Nadam se da se igrački osjeća sada kao i prije ozljede. A kada se vraćate nakon ozljede i operacije križnih ligamenata mnogi kažu da vam treba godina i pol do dvije da se ponovo počnete osjećati kao prije. Nadam se da je on došao do točke iza koje o ozljedi više neće ni razmišljati.

A takav je Šarić Sunsima itekako potreban, posebice jer se, nakon dvije neuspjele sezone, s ovim sastavom još uvijek nadaju naslovu prvaka.

- Posljednjih nekoliko utakmica, nakon skoka, Dario vuče kontre. Polako se vraća onom svom neumornom, pomalo kaotičnom stilu igre u kojem najbolje funkcionira jer igra instiktivno. Ponovo izgleda kao ratnik u svemu što radi, bilo da zabija trice, prodire u reket, pronalazi suigrače, postavlja blokove... Nastojimo ga neograničavati da do izražaja dođe njegova kreativnost a ja se nadam da će nastaviti rasti. Darija možemo koristiti kao oružje, posebice kada na nas suparnici idu sa višim i manjem pokretljivijim centrima.

A što za svoj "revival" kaže sam Dario?

- Osjećam se dobro. Teško mi je to opisati no počeo sam se bolje kretati. Imao sam osjećaj da se dobro krećem i prije samo to nisam uspijevao pokazati. Sada se osjećam komfornije i to uspijevam. Valjda je to i zbog toga što mi trener i suigrači više vjeruju pa se osjećam slobodnije. Možda je ta neka kočnica bila u mojoj glavi, ne znam, no pokušavam dati najbolje od sebe svaki put no nekad je za to potrebno i vrijeme.

Upitan da li se, nakon niza utakmica s mizernom minutažom, ponovo osjećao kao dio tima, kazao je:

- Naravno, kada igraš više minuta onda se tako i osjećaš. Kada nemaš minutažu to je svima teško, ne samo meni. No, nastojao sam ostati usredotočen, raditi na svojoj igri svaki dan, ostati pozitivan i čekati priliku. Čekao sam svoju priliku, nekoliko naših igrača se ozlijedilo i ja sam dobio priliku igrati.

Za vjerovati je da je Šarić s ovim dobrim igrača ojačao uvjerenje da je Sunsima potreban za novi pokušaj juriša na naslov. Prije dvije sezone bili su na dvije pobjede do velikog trijumfa, a lani su u polufinalu Zapada izgubili sedmu protiv Dallasa na svom terenu a sada su po skoru (25-24) na rubu doigravanja . Ono oko čega će se i novi vlasnik (Mat Ishibia) lomiti svakako je 37-godišnji Chris Paul. Da li ga zadržati za još jedan juriš ili ga pokušati razmijeniti za nekoga tko je bliži godinama nositelja igre ovog astava, a Devin Booker, DeAndre Ayton, Mikal Bridges i Cameron Johnson su stari između 24 i 26 godina. A u tu priču, sa svojih 28 godina, uklapa se i Dario Šarić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije