Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAHVALILI VATRENE

Transfermarkt: Dalićeva ekipa zna što mora učiniti da dođe do još jednog finala

Rijad: Prijateljska utakmica, Saudijska Arabija - Hrvatska
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
17.11.2022.
u 21:52

- Kao što bi sugerirao nedavni uspjeh Hrvatske u UEFA Ligi nacija - u kojoj su se nedavno osvetili Francuskoj pobjedom od 1:0 - ova nova generacija mladih igrača svakako namjerava poboljšati igrače koje su zamijenili - pišu.

Njemački portal Transfermarkt, koji se bavi vrijednostima igrača, nahvalio je vatrene kroz članak u kojem su detaljno predstavili hrvatsku reprezentaciju

- Kandidati za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo jasni su svima i naizgled su jednoglasni među većinom ljubitelja nogometa. Francuska ima fantastične izglede da zadrži svoju titulu svjetskog prvaka, Brazil izgleda jači nego ikad i spremni okončati razdoblje od više od 20 godina bez titule, a Argentina Lionela Messija sigurno će napraviti velike stvari.

>> Zlatko Dalić objavio konačni popis igrača za SP u Katru

Ali jedna momčad koja je u potpunosti prošla ispod radara je nitko drugi do Hrvatska, finalist na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji i od tada je u mnogočemu napredovala - započeli su. 

Nastup Hrvatske u Rusiji bila je velika drama, navode. 

- Doista, prije četiri godine momčad Zlatka Dalića zaprepastila je svijet kada je stigla u Rusiju kao relativni nitko i nastavila nizati od tri pobjede protiv Nigerije, Argentine i Islanda u skupini D, prije nego što je pobijedila Dansku i samu zemlju domaćina - uzastopnim izvođenjem jedanaesteraca. Zatim, da bi drama bila još veća, Luka Modrić i društvo borili su se protiv impresivne Engleske kako bi osigurali mjesto u finalu Svjetskog prvenstva protiv Francuske - dotiču se završnice, u kojoj smo izgubili s 4:2.

16.11.2022., Prince Faisal bin Fahd stadion, Riyadh, Saudijska Arabija - Prijateljska utakmica, Saudijska Arabija - Hrvatska. Izbornik Hrvatske Zlatko Dalic Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Liga nacija pokazala je da su se na scenu probili mlađahni talenti koji bi mogli biti i bolji od prošle generacije.

- Kao što bi sugerirao nedavni uspjeh Hrvatske u UEFA Ligi nacija - u kojoj su se nedavno osvetili Francuskoj pobjedom od 1:0 - ova nova generacija mladih igrača svakako namjerava poboljšati igrače koje su zamijenili.

SP KATAR: DETALJAN VODIČ - RASPORED I SATNICA SVIH UTAKMICA

Lovren je ustupio mjesto vrlo talentiranom Jošku Gvardiolu, lijevi bek Borna Sosa zauzeo je Strinićevo mjesto na lijevom boku, a Rakitićeva odlazak je više nego kompenziran pojavom Matea Kovačića kao pobjednika Lige prvaka u Chelseaju - ističu.

16.11.2022., Prince Faisal bin Fahd stadion, Riyadh, Saudijska Arabija - Prijateljska utakmica, Saudijska Arabija - Hrvatska. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kombinacija mladosti te iskustva mogla bi biti dobitna.

- Kad se to spoji s igračima poput Perišića i Modrića, kao i dokazanim zvijezdama poput Marcela Brozovića i Kramarića, nije teško predvidjeti ne samo izlazak Hrvatske iz skupine protiv Maroka, Kanade i Belgije nego i potencijalno osvojiti ju. I odatle, Dalićeva ekipa točno zna što će morati učiniti da dođe do još jednog finala - zaključili su.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije