Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVDA

Platini mu dao medalju za osvajanje Lige prvaka, a sad mu je oduzima!

Thomas Vermaelen
UESyndication/PIXSELL
09.06.2015.
u 13:30

Thomas Vermaelen ostao bez medalje Lige prvaka jer nije igrao ni sekunde

Thomas Vermaelen je prošle sezone za 19 milijuna prešao iz Arsenala u Barcelonu, ali zbog ozljeda i odluka trenera Luisa Enriquea ostao je bez nekog spomenavrijednog učinka. Ali i bez medalje za osvajanje Lige prvaka!

Naime, prema Uefinu pravilniku, nogometaš koji ne zabilježi niti jedan nastup u tom elitnom nogometnom natjecanju, računa se kao da nije sudjelovao u njegovu osvajanju i samim time ostaje bez nagrada. Poprilično je to strogo, ali sve se znalo unaprijed i ništa nije priječilo Barcelonu, odnosno Luisa Enriquea, da postavi Belgijca u igru barem na minutu u tim rijetkim trenucima kad nije bio ozlijeđen. A bio je ozlijeđen i tijekom finala u Berlinu jer očito je za njegovo tijelo bio prevelik šok 65 minuta igre protiv Athletic Bilbaa u finalu Kupa kralja.

Najgore od svega jest što mu je Michel Platini dodijelio medalju na svečanosti nakon osvajanja Barcelonina naslova u Berlinu, a sad mu je mora oduzeti. Ujedno, "oduzeo" je i 3,8 milijuna eura Arsenalu jer prilikom prodaje Belgijca uvedena je klauzula na tu svotu ukoliko osvoji Ligu prvaka. Tehnički, nije ju osvojio i to je poprilično nepravedno jer Vermaelen je ipak dio Barcelonine momčadi.

>> Vermaelen je ove sezone za Barcu igrao 27 minuta i osvojio tri trofeja

Komentara 1

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
05:50 10.06.2015.

Svi portali u RH su ovo prenijeli, copy paste metodom, a objavio je trećerazredni Belgijski portal. Jel netko to vidio na službenoj UEFA stranici, ili bilo šta, netko služben negdje da se javio? LP je natjecanje za koju prijaviš momčad i ta momčad dobije medalje, nevezano jel netko igrao ili ne. Pa šta na Europskom i Svjetskom isto ne dodjeljuju medalje svima? Di je igrao, recimo, i 3.golman raznih osvajača SP-a ili EP-a? Eto, Van Gaal ga je uveo protiv Brazila. Ostali? Svi 2.i 3. golmani imaju medalje za sjedenje na klupi. Pa šta, i ovdje su golman, Vermaelen i još dvojica u pitanju, a gosp. V.Deželić nas je skratio za imena ostale trojice, plus što nam je dao i svoje mišljenje, hvala, ali ja mislim da ovo nema veze s mozgom i da je vijest potpuno pogrešna i neprovjerena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije